Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: MAI a dispus măsuri speciale pentru siguranța participanților la evenimentele publice...

București: MAI a dispus măsuri speciale pentru siguranța participanților la evenimentele publice de amploare din această vară

DISTRIBUIȚI

– 145455 – 28072016 – Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin structurile sale operative, este pregătit să asigure măsurile de ordine publică la evenimentele care se vor desfășura în perioada următoare și la care se preconizează participarea unui public numeros.

 În municipiul București, în acest sfârșit de săptămână, pe aeroportul Băneasa va avea loc spectacolul aerian BIAS 2016, eveniment la care în anii anteriori au participat peste 50.000 de persoane. Având în vedere specificul acestui eveniment, structurile MAI vor lua măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică în zona de nord a Capitalei, afluirea și defluirea spectatorilor, precum și intervenția în cazuri de urgențe medicale. La această misiune vor participa peste 300 de polițiști, pompieri, jandarmi și 5 echipaje medicale SMURD.

Acordare-PA-1De asemenea, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență vor prezenta publicului Centrul mobil de pregătire a populației pentru situații de urgență și vor susține cursuri de pregătire în caz de dezastre și cursuri de prim-ajutor.

Tot în acest sfârșit de săptămână, 250 de polițiști, pompieri și jandarmi vor acționa pentru menținerea ordinii publice și prevenirea unor incidente care ar putea afecta siguranța cetățenilor cu ocazia concertului care va avea loc pe litoral, în zona stațiunilor Venus și Saturn, și la care sunt așteptați zilnic peste 10.000 participanți.

Reamintim că pe întreaga perioadă a sezonului estival MAI a suplimentat dispozitivele de siguranță publică pe litoralul românesc, inclusiv prin detașarea de polițiști specializați pe linie de ordine publică, investigații criminale, siguranță rutieră sau criminalistică.

Totodată, la nivelul MAI s-au dispus măsuri speciale pentru buna desfășurare a festivalului Untold, care va începe săptămâna viitoare în municipiul Cluj. Aceste măsuri suplimentare luate pentru siguranța participanților vizează menţinerea și asigurarea ordinii publice în gări/aeroporturi/mijloace de transport, la locurile de desfăşurare a evenimentelor organizate în cadrul festivalului, precum în zonele de cazare a turiștilor români și străini care se vor afla în Cluj pentru festival.

Poliția Română va asigura fluidizarea, restricţionarea şi, după caz, devierea traficului rutier pe traseele şi în zonele de desfăşurare a concertelor. Efectivele de ordine publică vor fi pregătite să intervină pentru aplanarea eventualelor stări conflictuale și soluționarea situaţiilor de încălcare a normelor legale.

În compunerea dispozitivelor vor fi incluși poliţişti vorbitori de limbi străine, având în vedere numărul mare de cetățeni străini care vor participa la festival. De asemenea, Poliția de Frontieră a dispus măsuri pentru fluidizarea traficului, precum și pentru prevenirea încălcării normelor legale, în punctele de trecere a frontierei.

 Pompierii vor fi pregătiți să intervină pentru prevenirea incendiilor, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă. În perioada premergătoare organizării festivalului, au fost efectuate controale specifice pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor la obiectivele unde se desfăşoară evenimente în cadrul festivalului, la locurile de cazare şi, după caz, pe traseele de deplasare a spectatorilor.

La ediția din anul 2015 pe întreaga durată de desfășurare a festivalului au fost prezenți aproximativ 260.000 spectatori.

De la începutul sezonului estival, MAI a gestionat peste 65 de evenimente de amploare – manifestări cultural artistice și sportive, concerte etc., cu o prezență importantă a publicului, nefiind înregistrate situații deosebite.

Din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, evenimentele cu participarea unui public numeros sunt tratate cu toată atenția de către structurile MAI, fiind mobilizate resurse umane și logistice suplimentare pentru prevenirea oricăror situații de risc pentru siguranța cetățenilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.