Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Parlamentarii din teritoriu ai PSD vor moțiune de cenzură

București: Parlamentarii din teritoriu ai PSD vor moțiune de cenzură

DISTRIBUIȚI

miron-smarandache145154 – 12072016 – Deputatul PSD, Miron Smarandache, solicită implicarea corespunzătoare a Guvernului tehnocrat în aplicarea programelor privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău. În acest sens, parlamentarul social democrat a adresat o interpelare ministrului Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în care i-a atras atenţia că România trebuie să înceapă să utilizeze fondurile primite din partea Comisiei Europene pentru aceste proiecte.

”După cum bine ştiţi, fostul Guvern Victor Ponta a elaborat o Strategie naţională anti-sărăcie, precum şi un pachet complex în acest domeniu, care cuprinde inclusiv măsuri complexe privind integrarea comunităţilor marginalizate”, a arătat deputatul PSD Bacău în documentul oficial trimis ministrului Muncii.

În cadrul interpelării, Miron Smarandache a reiterat, pe de altă parte, faptul că „autorităţile naţionale şi judeţene au obligaţia, în regim de urgenţă, să definitiveze cu fidelitate necesităţile existente în prezent pe aceste domenii, pe fiecare localitate în parte, această inventariere fiind o condiţie esenţială în vederea prioritizării investiţiilor din bani europeni”.

Pentru a afla poziţia Guvernului referitoare la acest subiect important, deputatul băcăuan a solicitat ministrului Pîslaru răspuns la o serie de întrebări: ”1. Care este suma totală pusă la dispoziţia României din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială și reducerea sărăciei?; 2. Cum vor fi distribuite sumele respective, atât pe regiuni, cât şi pe judeţe, şi ce procent va reveni judeţului Bacău, cunoscut ca fiind o zonă extrem de săracă?; 3. Ce strategie are MMFPSPV privind operaţionalizarea Pachetului naţional anti-sărăcie prin atragerea de fonduri din mai multe Programe Operaţionale?; 4. Care sunt soluţiile gândite de dumneavoastră, ca ministru, pentru problematicile legate de părăsirea timpurie a şcolii, sărăcia şi excluziunea socială, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?; 5. Care este stadiul evaluării nevoilor existente în prezent pe aceste domenii, atât în România, cât şi în Bacău?”. ”România are alocată o sumă importantă din fonduri europene pentru combaterea sărăciei şi pentru incluziunea socială. Guvernul Ponta a utilizat în proporţie excelentă aceşti bani, dar se pare că domnii tehnocraţi nu prea ştiu cum să folosească banii europeni. Degeaba face Executivul parade de imagine, în frunte cu premierul, dacă nu reuşeşte să pună în aplicare absolut nimic! Până acum, am văzut doar proiecte pe hârtie şi vorbe frumoase, dar nimic care să îmbunătăţească viaţa românilor! Cred că în toamnă se impune iniţierea unei moţiuni de cenzură, deoarece Guvernul tehnocrat s-a născut mort”, a concluzionat Smarandache. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.