Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Poftiți la Opera Comică pentru Copii

București: Poftiți la Opera Comică pentru Copii

DISTRIBUIȚI

Afis Marile serate muzicale ale Bucurestiului 2016145024 – 04072016  –  Ateneul Român și Opera Comică pentru Copii găzduiesc săptămâna aceasta o serie de nouă concerte susținute de nume sonore din 6 ţări: Vladimir Mendelssohn și Horia Văcărescu (Olanda), Takashi Shimizu, Koichiro Kanno, Kana Sugimura şi Tetsuro Miyoshi (Japonia), Gérard Caussé și Florian Murtaza (Franţa), Mario Hossen și Johannes Kropfitsch (Austria), Lilyana Kehayova (Bulgaria), Felicia Filip, Anton Niculescu și Andrei Licareţ (România). Festivalul Internaţional “Marile serate muzicale ale Bucureştiului” se află la cea de- a doua ediție, iar conducerea artistică a sa este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist ce și-a petrecut o bunã parte a carierei la șefia pupitrului de violoncel din orchestra Scalei din Milano.

Evenimentul cuprinde trei serii de concerte: ”Marile serate la Ateneul Român” – de vineri până duminică, începând cu ora 20:00; ”Marile serate la Opera Comică pentru Copii”, de marți până joi, începând cu ora 20:00; și ”Concertele lecție la matineu”, de vineri până duminică, începând cu ora 11:00, la Sala Mozart a Operei Comice pentru Copii. Moderatorul celor nouă evenimente este reputatul regizor Cristian Mihăilescu. Una dintre noutățile pe care le aduce ediția din acest an este prezența în program a concertelor lecție susținute de invitați la matineu, cu scopul de a apropia publicul tânăr și foarte tănăr de muzica de cameră.

”Este o mare bucurie să aducem acești mari muzicieni în cadrul festivalului care prinde, de la an la an, o anvergură din ce în ce mai mare. Parteneriatul pe care îl avem cu Opera Comică pntru Copii este de bun augur și, practic, prin apropierea publicului tânăr, ne asigură viitoarele săli cu spectatori. Săptămâna aceasta, din Giulești și până la kilometrul 0 al culturii române, Bucureștiul se va bucura de cea mai bună și variată muzică de cameră”, spune Anton Niculescu, directorul artistic al Festivalului Internațional Marile Serate Muzicale ale Bucureştiului.

 Evenimentele care au loc la Opera Comică pentru Copii sunt cu intrare liberă, iar biletele pentru spectacolele de la Ateneul Român sunt disponibile la casa de bilete a Ateneului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.