Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu reprezentanții Comitetului Evreiesc American

București: Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu reprezentanții Comitetului Evreiesc American

DISTRIBUIȚI

Ciolos - Comitetul American Evreiesc145126 – 11072016  – Premierul Dacian Cioloş a primit, la Palatul Victoria, o delegație a Comitetului Evreiesc American (AJC), condusă de directorul general David Harris, însoţit de rabinul Andrew Baker, directorul pentru relații internaționale al comitetului. La întâlnirea a participat şi ambasadorul Mihnea Constantinescu, președintele în exercițiu al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului din partea României.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de exercitarea Președinției române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), consolidarea parteneriatului strategic România-SUA, precum şi cooperarea bilaterală româno-israeliană.

De asemenea, au mai fost luate în discuție evoluția procesului de pace din Orientul Mijlociu, prim-ministrul subliniind faptul că România a fost şi continuă să fie un susținător al procesului de pace în Orient, dar şi situația politică din vecinătatea țării noastre, în special din Republica Moldova.

La final, șeful Executivului a subliniat că România este parte activă a colaborării internaționale pentru combaterea antisemitismului și a oricăror forme de extremism, rasism, în lupta pentru apărarea demnității umane, context în care a reiterat regretul pentru pierderea unei personalități de statura lui Elie Wiesel, voce distinctă și purtător de stindard în lupta pentru apărarea valorilor umanității. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.