Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: RADET mai si munceste

Bucureşti: RADET mai si munceste

DISTRIBUIȚI

radet-sigla145341 – 21072016 – RADET anunţă că luni, 25 iulie 2016, orele 9.00, încep lucrările de înlocuire a tronsonului de reţea de termoficare în zona Spitalului Filantropia din Sectorul 1. Lucrările sunt vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice către mai multe zone din Capitală în sezonul viitor de încălzire. Tronsonul de reţea termică care urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri liniari şi este cuprins între cămin C15/20 aflat la intersecţia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea şi cămin termoficare C16 aflat în dreptul Muzeului Antipa.

RADET are în exploatare în zona spitalului Filantropia reţeaua termică din anul 1980. Uzura fizică a tronsonului este cauzată atât de vechimea în exploatare foarte mare, peste 35 de ani, precum şi de infiltraţiile de apă rece, canalizare şi apă pluvială, care au avut drept rezultat distrugerea izolaţiei termice şi implicit corodarea conductelor.

Dacă acest tronson de reţea nu este înlocuit, în sezonul rece 2016-2017, nu poate fi asigurată funcţionarea a 17 puncte termice din zonă şi nu va putea fi furnizată energie termică în condiţii normale către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat, respectiv peste 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei, indiferent din ce sursă ar fi alimentaţi. Încă din luna martie s-a decis închiderea acestei porţiuni care nu mai prezintă siguranţă în exploatare, după ce, din 2010 şi până în prezent, angajaţii regiei au intervenit la un număr de aproximativ 25 de avarii.

Termenul de execuţie a lucrărilor este cuprins între 75 şi 90 de zile, însă acesta poate fi modificat urmare a situaţiei din teren. Pentru realizarea lucrării în condiţii optime de timp şi calitate, echipele RADET vor lucra în două ture, 6 zile pe săptămână, lucrarea fiind realizată prin forţe proprii.

Acest tronson de reţea are o importanţă vitală în sistemul de termoficare, deoarece alimentează cu agent termic primar zone importante ale Bucureştiului, printre care Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Floreasca, Ştefan cel Mare, Aviaţiei, sau zona Aeroportului Băneasa. O particularitate a acestor cartiere o reprezintă faptul că pe timp de iarnă nu pot fi alimentate din alte reţele de termoficare, deoarece nu se pot realiza condiţiile termice şi hidraulice necesare acestor operaţiuni.

Porţiunea de reţea, care urmează să fie înlocuită, este amplasată aproape în totalitate (98%) sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce face imposibilă înlocuirea atât parţială cât şi totală a reţelei termice fără devierea traficului rutier. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.