Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Revendicări normale

București: Revendicări normale

DISTRIBUIȚI

Horia Oniţa145244 – 18072016 – Preşedintele Consiliului Național al Elevilor din România va da în judecată Ministerul Educaţiei. Motivul: pragul de 0,5 puncte pentru modificara notei de la Bac este unul discriminatoriu. Elevii sunt nemulţumiţi că notele nu pot fi modificate în urma contestaţiei decât dacă diferenţa este de cel puţin jumătate de punct.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din România, Horia Oniţa, cere anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte. Oniţa, este hotărât să dea în judecată ministerul. Cu toate acestea, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, spune că nici el nu înţelege pragul de 0,5. ”Personal, nici eu nu înţeleg regula. Aştept să văd plângerea şi voi discuta cu responsabilii de evaluare. Dacă nu există un argument solid, voi cere să fie eliminată această regulă”, a declarat ministrul. .

Elevul este nemulţumit după ce a obţinut nota 9,25 la română. Chiar dacă a făcut contestaţie şi a obţinut un punctaj de 9,60, nota finală a rămas nemodificată. ”În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris Onița pe Facebook. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.