Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România sprijină viitorul european al Turciei care să respecte pe deplin...

București: România sprijină viitorul european al Turciei care să respecte pe deplin principiile democratice, drepturile omului, statul de drept

DISTRIBUIȚI

Osman Koray Ertaș145357 – 22072016 –  Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Cristian Bădescu, l-a primit în audiență pe ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaș, la solicitarea acestuia. Cu această ocazie, ambasadorul Turciei a informat cu privire la ultimele evoluții ale situației interne din țară, inclusiv declararea stării de urgenţă. A reafirmat, în context, angajamentul ţării sale pentru valorile europene.

În cadrul discuțiilor, partea română a reconfirmat interesul României pentru menținerea unei Republici Turce stabile, membru al NATO şi partener cheie al UE, ancorat în valorile europene. A evidenţiat că autorităţile române au condamnat în termeni cei mai fermi tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia şi a reiterat sprijinul pentru instituţiile legitime ale ţării. Totodată, partea română a exprimat regretul pentru pierderea de vieţi omeneşti în decursul acestor evenimente.

Demnitarul român a subliniat că România sprijină viitorul european al Turciei care să respecte pe deplin principiile democratice, drepturile omului, statul de drept, în linie cu concluziile Consiliului Afacerilor Externe din 18 iulie 2016. România urmărește cu atenție efectul măsurilor adoptate de autorităţile turce ulterior tentativei de lovitură de stat, care nu trebuie să împiedice dezvoltarea pe viitor a societăţii turce pe baze democratice, inclusive şi stabile.

La solicitarea părții române, ambasadorul turc a reconfirmat atenția specială pe care autoritățile turce o acordă turiștilor străini, inclusiv cei români, aflați în această perioadă în Turcia, în principal în zonele turistice.

În cursul discuției, secretarul de stat român a solicitat clarificări privind unele declarații recent apărute în spațiul public, cu privire la unităţile de învăţământ Lumina. Ca răspuns, partea turcă a precizat că nu a solicitat formal, la vreun moment, închiderea acestora. –  PROMPT MEDIA

foto:youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.