Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Telefonia mobilă – cel mai reclamat serviciu

București: Telefonia mobilă – cel mai reclamat serviciu

DISTRIBUIȚI

– 145432 – 27072016 – In primul semestru al anului 2016 Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a primit si solutionat peste 1.310 reclamatii de la utilizatorii de comunicatii din Romania, cu 42% mai mult fata de prima jumatate a anului trecut. Cele mai multe reclamatii – 593 au vizat aspecte referitoare la serviciile de telefonie mobila.

telefonDintre toate categoriile de servicii (telefonie, internet, retransmisie a programelor audiovizuale, servicii postale), cele mai numeroase plangeri primite de Autoritate in primele sase luni ale anului se refera la serviciile de telefonie mobila (45% din totalul problemelor semnalate), urmate de serviciile postale (14%), serviciile de acces la internet fix (12%), portarea numerelor de telefon (8%) si  serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale (7%).

Calitatea serviciilor de comunicatii electronice este cel mai des subiect reclamat la ANCOM, pe fondul cresterii exigentei utilizatorilor, dar si a diversificarii serviciilor, sesizarile cu acest obiect primite de Autoritate in prima parte a anului fiind in numar de 182, urmate de sesizarile referitoare  la facturarea serviciilor (156 de petitii), contractele incheiate la distanta  (129 de petitii) si lipsa de informare sau informarea necorespunzatoare a utilizatorilor de catre furnizori (121 de petitii).

Datele ANCOM centralizate pe primul semestru arata ca cele mai multe reclamatii formulate de utilizatorii de servicii de comunicatii electronice s-au referit la serviciile furnizate de RCS&RDS (272 de petitii), Vodafone Romania (228 de petitii), Telekom Romania Mobile Communications (207 petitii), Orange Romania (129 de petitii) si Telekom Romania Communications (102 petitii).

Pe segmentul serviciilor postale, ANCOM a primit 180 de plangeri, dintre care cele mai multe s-au referit la termenul de livrare a trimiterilor (44%) si la deteriorarea trimiterilor postale (24%).

Cei mai reclamati furnizori de servicii postale in primele 6 luni ale anului au fost Urgent Cargus cu 70 de reclamatii, Fan Courier cu 38 de reclamatii si Compania Nationala Posta Romana cu 27 de reclamatii.

ANCOM poate interveni direct in situatiile in care furnizorii de servicii de telefonie, internet sau televiziune incalca drepturile de informare ale utilizatorilor, nu ofera serviciul de portabilitate a numerelor sau nu includ anumite informatii in contracte. Reclamatiile privind nerespectarea conditiilor contractuale trebuie adresate de utilizatorii persoane fizice catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Persoanele juridice care considera ca nu le sunt respectate prevederile contractuale se pot adresa instantei de judecata competente. –  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.