Acasă Economie București: Transportatorii solicită Guvernului emiterea unei hotărâri prin care să înghețe tarifele...

București: Transportatorii solicită Guvernului emiterea unei hotărâri prin care să înghețe tarifele RCA la valoriile medii calculate de ASF în luna iunie 2016

DISTRIBUIȚI

 – 145392 – 25072016 – Patronatele din transporturile rutiere – COTAR ,UNTRR, ARTRI, APTE 2002, APULUM – solicită Guvernului înghețarea primelor RCA la valoriile medii calculate de ASF în luna iunie 2016, tarife care potrivit conducerii ASF oferă stabilitate financiară pe piața RCA.

transportatoriiAstfel, la categoria autoutilitare/autocamioane, toate vehiculele cu masa totală maximă autorizată (MTMA) de până la 3,5 tone, indiferent de clasa de bonus – malus, ar urma să plătească o primă de 1.117 lei pe 12 luni, vehiculele între 3,5 tone și 7,5 tone ar urma să achite o primă de 1.966 lei pentru un an, vehiculele între 7,5 tone și 16 tone vor plăti un tarif RCA de 2.207 lei pe an, iar vehiculele cu MTMA peste 16 tone vor putea cumpăra un RCA la un preț de 8.489 lei pentru un an.

La categoria de transport persoane, vehiculele cu până la 18 locuri vor plăti 3.210 lei pentru un an, vehiculele între 18 și 40 locuri vor achita 4.366 lei pentru un an, iar vehiculele peste 40 de locuri vor plăti 3.017 lei pe an.

”Solicităm Guvernului înghețarea primelor RCA la valoriile medii prezentate de ASF pentru luna iunie 2016, tarife pe care ASF le consideră că oferă stabilitate financiară și care stau la baza relansării pieței asigurărilor RCA din România, așa cum au declarat reprezentanții Autorității. Guvernul are la îndemână Legea Concurenței 21/1996, modificată şi completată în 2016, care la art. 4, alin 2 şi 3 prevede că pentru sectoarele economice determinate şi în împrejurări excepţionale, precum situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncţionalitate evidentă a pieţei, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora. Asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotărâre pentru o perioadă de şase luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult trei luni, cât timp persistă împrejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri“, potrivit reprezentanților celor cinci asociații patronale.

Reamintim faptul că  patronatele respective s-au întâlnit pe 19 iulie 2016 și au transmis două solicitări, una către ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanță Milliman și una către prim-ministrul Dacian Cioloș, pentru stabilirea unei întâlniri urgente până săptămâna viitoare pentru a discuta reducerea imediată a tarifelor RCA, în caz contrar fiind necesară coordonarea unor acțiuni de protest la nivel național. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.