Acasă Politic București: Un summit de succes pentru România

București: Un summit de succes pentru România

DISTRIBUIȚI

Iohannis - NATO2145120 – 11072016  – România a obținut aprobarea pentru o brigadă multinațională, menționarea privind o posibilă întărire a prezenței NATO la Marea Neagră și trecerea scutului antirachetă de la Deveselu sub comanda NATO, a anunțat președintele Klaus Iohannis, după summitul de la Varșovia, care s-a încheiat sâmbătă după-amiază. De asemenea, România va trimite militari în Polonia, care vor face parte din batalionul NATO desfășurat acolo.

Din declarația finală, adoptată sâmbătă de țările aliate: La punctul 41, este menționată inițiativa României la Marea Neagră. NATO anunță că ”opțiunile pentru o prezență aeriană și maritimă întărită a NATO vor fi evaluate”.

Președintele Iohannis a apreciat că a fost un summit de succes pentru România, dar și că România a dovedit că nu este doar un beneficiar, ci un furnizor de securitate în regiune, dar și că este un partener credibil. De asemenea, președintele a mai spus că din brigada multinațională vor face parte militari polonezi și bulgari. Rezultatele îi fac pe români să se simtă în siguranță, iar obiectivele propuse de România au fost îndeplinite, a concluzionat președintele. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.