Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Vârtsa media în MAI a ajuns la 36 de ani

București: Vârtsa media în MAI a ajuns la 36 de ani

DISTRIBUIȚI

Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”145283 – 19072016 –  387 de absolvenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” au depus marți Jurământul de credință. 332 dintre aceștia își vor desfășura activitatea în structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a participat marți, 19 iulie a.c., la ceremonia de absolvire a promoției de studenți a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

332 de absolvenți de la Poliție, Drept, Jandarmerie, Poliție de Frontieră, Pompieri și Arhivistică au depus astăzi Jurământul de credință, au primit gradul profesional și au fost încadrați în structurile MAI.

Petre Tobă: “Să fiți corecți în aplicarea legii, să aveți inițiativă, să fiți curajoși și demni pentru că aceste calități vă vor ajuta în carieră (…). Vă așteaptă multă muncă, riscuri și provocări, dar și satisfacții pe măsură. Vă cer să puneți în practică cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studii, să aduceți un suflu nou în instituție și să vă ridicați la cerințele noilor locuri de muncă.”

Încadrarea promoției 2016 vine în contextul în care Ministerul Afacerilor Interne depune eforturi pentru reducerea deficitului de personal. ”Suntem într-un proces continuu de întinerire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, vârsta medie este de 39 de ani, și traversăm o perioadă de schimbare treptată a unei generații. Peste 6.000 de angajați și-au încetat anul acesta raporturile de serviciu cu ministerul prin ieșire la pensie. Acești colegi au contribuit la principalele transformări ale Ministerului Afacerilor Interne pornind de la demilitarizarea Poliției, transformările instituționale impuse la aderarea la NATO și UE și terminând cu adaptarea la noile provocări de securitate generate de accentuarea fenomenului terorist și a migrației ilegale în spațiul european”, a declarat ministrul Petre Tobă, la ceremonia de absolvire.

Dintre cei 332 de absolvenți, 173 sunt la Facultatea de Poliție, 24 la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, 30 la  Facultatea de Poliție de Frontieră, 45 la Facultatea de Jandarmi, 34 la Facultatea de Pompieri și 26 de subofițeri care au efectuat studiile de licență la frecvență redusă. De asemenea, 12 absolvenți au optat pentru Facultatea de Arhivistică.

 Pe lângă studenții care își vor desfășura activitatea în MAI au mai absolvit Academia de Poliție și studenți specializați pentru Administrația Națională a Penitenciarelor (30), Serviciul de Protecție și Pază (6) și inspectoratele de pompieri din Republica Moldova (4), respectiv sistemului penitenciar din Republica Moldova (3).

Liviu Ţigănescu este şeful de promoţie al Facultăţii de Poliţie, absolvind Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” cu media 9,88.

Şefa de promoţie a Facultăţii de Ştiințe Juridice și Administrative este Alina Nicoleta Ungureanu care a obţinut media 9,82, iar la Facultatea de Poliţie de Frontieră şef de promoţie este Claudiu Daniel Blocău, cu media 9,39.

De asemenea, la Facultatea de Jandarmi şeful promoţiei – Daniel Sorin Popa, a obţinut media 9,11, şeful promoţiei de la Facultatea de Pompieri – Samuel Bilă a obţinut media 9,68, iar la Facultatea de Arhivistică, şefa promoţiei este Mihaela Loredana Vlad care a obţinut media 9,76. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.