Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Galați: Sesiune de informare a autorităţilor locale din Galaţi cu privire la...

Galați: Sesiune de informare a autorităţilor locale din Galaţi cu privire la problematica azilului şi integrării refugiaţilor

DISTRIBUIȚI

IGI145287 – 19072016 –  Inspectoratul General pentru Imigrări şi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) au organizat, în acest început de săptămână, la Centrul de Cazare şi Procedure pentru Solicitanţii de Azil Galaţi, o sesiune de informare pentru autoritățile locale privind condițiile de recepție pentru solicitanții de azil şi măsurile destinate integrării beneficiarilor unei forme de protecţie.

Cu acest prilej, organizatorii au prezentat reprezentanților instituțiilor administrației publice locale şi ONG-urilor specializate în domeniul de referinţă, standardele internaționale și europene cu privire la recepția solicitanților de azil, precum şi cele mai recente modificări în materie de legislaţie naţională.

În materie de integrare a străinilor cu o formă de protecţie în România (refugiaţi şi beneficiari ai protecţiei subsidiare) au fost prezentate evoluţiile recente ale legislaţiei în domeniu, precum şi tendinţele şi provocările din procesul de integrare.

Un alt obiectiv al sesiunii a fost discutarea aspectelor practice privind accesul la drepturi al solicitanților de azil şi al beneficiarilor de protecţie internaţională, implicarea actorilor locali în oferirea de asistență și servicii și consolidarea cooperării pe plan local.

Prezenţi la activitate, prefectul judeţului şi viceprimarul oraşului Galaţi au apreciat eforturile depuse de personalul Centrului de Cazare şi Procedure pentru Solicitanţii de Azil Galaţi în gestionarea problematicii şi au reiterat faptul că autorităţile vor fi în permanent un partener activ care va contribui la îmbunătățirea procesului de integrare a străinilor în viața economică, socială şi culturală a județului.

Centrul de Cazare şi Procedure pentru Solicitanţii de Azil Galaţi asigură recepţia, cazarea, soluţionarea cererilor de azil şi asistenţa solicitanţilor de azil şi a persoanelor cu o formă de protecţie depuse pe raza judeţelor: Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea, Constanţa. Centrul are o capacitate de 250 de locuri, iar în prezent gradul de ocupare este de 7%. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.