Acasă Externe Agenda Europeana Iași: Maricel Popa, preşedinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Iași: Maricel Popa, preşedinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

DISTRIBUIȚI

– 145429 – 27072016 – Șeful Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a fost ales preşedinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, acesta arătând că priorităţile mandatului său vizează consolidarea parteneriatului strategic pentru Republica Moldova. ”Priorităţi în mandatul meu sunt relaţiile de bună colaborare şi dezvoltare a zonei Moldovei, inclusiv Găgăuzia. Parteneriatul strategic trebuie să fie consolidat pentru Moldova”, a afirmat Maricel Popa într-o conferinţă de presă.

Popa, citat de Agerpres.ro. şi-a exprimat dorinţa ca din euroregiune să facă parte mai multe judeţe din România, în condiţiile în care din această structură fac parte acum trei judeţe – Prahova, Iaşi şi Vaslui, dar şi 27 de consilii raionale din Republica Moldova.

maricel_popaEuroregiunea Siret-Prut-Nistru reprezintă o platformă de interconectare a administraţiilor publice din România şi Republica Moldova pe toate domeniile structurale, sănătate, infrastructură rutieră, cultură, turism. Ne propunem ca administraţia din Republica Moldova să aibă acces la bunele practici ale Uniunii Europene, acces la fonduri, să avem proiecte comune cu toate regiunile din Republica Moldova şi din judeţele României şi o colaborare foarte bună pentru atragerea fondurilor europene atât pe educaţie, să dezvoltăm programul de modernizare şcoli, cât şi pe sănătate„, a explicat Popa. În context, acesta a arătat că una dintre necesităţile foarte mari ale Republicii Moldova o reprezintă independenţa energetică, punctând că în 2017 va începe proiectul pentru realizarea gazoductului Oneşti-Iaşi-Ungheni-Chişinău.

În ceea ce priveşte partea de competitivitate economică şi dezvoltare a agriculturii, Maricel Popa a anunţat că, în octombrie se va deschide, lângă Iaşi, un parc agroindustrial. ”Pentru proiectele europene unde dorim să facem aplicaţii se vor deschide începând cu septembrie-octombrie ghidurile de aplicare şi atunci vă putem spune sumele pe care le putem aplica pentru Republica Moldova. Pentru partea de competitivitate economică şi dezvoltare a agriculturii, în luna octombrie (…) se va deschide la Iaşi un parc agroindustrial, depozit pentru produsele agricole din toată zona Moldovei. (…) Toţi depozitarii vor avea ajutor de minimis, nu vor plăti chiria”, a adăugat Popa. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.