Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Ample acțiune ale ITM Ilfov

Ilfov: Ample acțiune ale ITM Ilfov

DISTRIBUIȚI
ITM_Ilfov

 ITM_Ilfov144990 – 01072016 –  I.T.M. Ilfov a desfăşurat acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă, urmare Campaniei Naţionale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili). Din cauza faptului că multe organizaţii nonguvernamentale, sindicate din domeniul transportului rutier s-au interesat de activitatea conducătorilor auto care efectuează activităţi de transport rutier de marfă şi de persoane, ţinând cont de impactul social şi consecinţele care pot avea loc în cazul unui accident rutier, datorită activităţii intense desfăşurate de către aceştia, Inspecţia Muncii a considerat necesară continuarea acestei campanii la nivel naţional, prin acţiuni cu caracter inopinat la angajatorii din aceste domenii de activitate.

Obiectivul campaniei a fost creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a declanşat acţiuni de control atât pe teren (în trafic), cât şi la sediul angajatorilor care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de transport rutier şi de marfă şi persoane, în judeţul Ilfov.

La nivelul ITM Ilfov au fost verificaţi în domeniul relaţiilor de muncă, 45 angajatori, aplicându-se 5 sancţiuni contravenţionale, referitoare la prevederile H.G. nr.500/2011 netransmiterea în termen a contractului individual de muncă şi transmiterea de date eronate în REVISAL, iar referitor la Legea nr.53/2003, neînmânarea salariatului a unui exemplar din contractul individual de muncă.

De asemenea, au fost aplicate două amenzi în valoare de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.38/2008(actualizată), privind organizarea timpului de muncă al persoanelor care efectuează activităţi mobile de transport rutier. Drept urmare, au fost dispuse 23 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.