Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Jandarmii ilfoveni avertizează

Ilfov: Jandarmii ilfoveni avertizează

DISTRIBUIȚI

 – 145397 – 26072016 – Frumuseţile naturale, arta şi tradiţiile, cultura, bisericile, mănăstirile situate în judeţul Ilfov sunt motivele pentru care în această zonă se înregistrează un aflux semnificativ de turişti români şi străini. Dincolo de beneficiile aduse de turismul înfloritor, respectiva activitate are însă şi un impact negativ, în principal asupra mediului înconjurător.

În acest sens, jandarmii ilfoveni din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale au desfăşurat o acţiune preventivă pe linia respectării normelor legale cu privire la desfăşurarea  activităţilor de picnic. Scopul acestui demers informativ-preventiv l-a reprezentat conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător dar şi prevenirea incendiilor în zonele împădurite. Activităţile desfăşurate în zonele cu vegetaţie împădurită din proximitatea localităţilor Cernica, Pustnicu şi Brăneşti au constat în discuţii cu persoanele care au ales să îşi petreacă ziua în mijlocul naturii, furnizarea  de sfaturi şi informaţii de ordin juridic şi distribuirea a 250 de flayere cetăţenilor.

picnic JandarmeriePersoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic au următoarele obligaţii: să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate; să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă; să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat; să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop; să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate; să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă; să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise; să nu hrănească animalele sălbatice; să nu îndepărteze, să nu rănească ori să nu distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit; să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori; să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate; să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare; să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional cu avertisment sau amenzi care pot ajunge la 3.000 de lei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.