Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Razie de amploare în Ilfov

Ilfov: Razie de amploare în Ilfov

DISTRIBUIȚI

politia144989 – 01072016 –  Poliţiştii din Ilfov desfăşoară o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a evaziunii fiscale şi a accidentelor de circulaţie, cu scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică

La această oră, 60 de poliţişti de la structurile de rutieră, ordine publică, investigare a criminalităţii economice și investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Ilfov acţionează, pe raza orașului Pantelimon pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională și penală, pentru respectarea legislaţiei economice şi pentru impunerea unui climat de siguranță în trafic.

Astfel, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au organizat filtre pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie, precum și pentru combaterea indisciplinei pietonale. De asemenea, polițiștii efectuează controale ale autovehiculelor pentru identificarea bunurilor provenite din activităţi infracţionale.

Totodată, poliţiştii verifică legalitatea activităţii de transport public de persoane, având în vedere valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, a licenţelor  de transport, respectarea numărului de locuri prevăzute pentru respectivele autovehicule precum şi eliberarea biletelor de călătorie.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează controale la societăţi comerciale, pentru combaterea evaziunii fiscale, a comercializării de produse contrafăcute, respectarea normelor legale de către reprezentanţii unităţilor hoteliere, de alimentaţie publică şi de agrement. De asemenea,  sunt efectuate verificări la unitățile economice pe linia respectării legislației muncii, polițiștii având în vedere respectarea legalității înfiinţării şi funcţionării societăților, înregistrarea contractelor de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă și achitarea contribuțiilor sociale pentru angajați.

Poliţiştii structurilor de ordine publică efectuează controale la  obiective asigurate cu pază sau sisteme de pază, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a modului şi timpului de intervenţie al societăţilor de pază.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase acționează pentru depistarea persoanelor care nu respectă regimul armelor și munițiilor, în timp ce  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează verificări la domiciliul persoanelor împotriva cărora sunt dispuse măsuri preventive.

De asemenea, ofițerii Compartimentului de Anaiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura activități de prevenire a furturilor din patrimoniu. Astfel, aceștia vor purta discuții cu cetățenii și le vor distribui acestora materiale de informare despre metodele de prevenire a furturilor din locuințe, de și din autoturisme, dar și a celor din societăți comerciale.

La acţiune participă jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.