Acasă Externe Agenda Europeana Polonia: Polonia cere explicații Germaniei

Polonia: Polonia cere explicații Germaniei

DISTRIBUIȚI

 – 145430 – 27072016 – Guvernul polonez a cerut Germaniei ”explicatii” despre atacurile sangeroase care au fost comise in aceasta tara in ultimele zile, dupa ce in unul dintre ele a fost ucisa si o cetateana poloneza, anunță Agerpres. ”De mai multe saptamani, in fiecare zi auzim vorbindu-se despre atacuri teroriste. Aceste ultime evenimente au afectat si cetateni polonezi”, a declarat marti șefa guvernului polonez, Beata Szydlo.

Un refugiat sirian de 21 de ani a ucis, duminica, in cursul unei dispute, o poloneza de 45 de ani cu o lovitura de maceta, intr-un mic restaurant din orasul Reutlingen (in sud-vestul Germaniei), fugind apoi si ranind alte cateva persoane. Politia germana a calificat cazul drept o drama pasionala.

Beata-SzydloEl se inscrie totusi in o serie de alte tragedii: atentatul sinucigas revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic in apropierea locului unde se desfasura un festival de muzica, atacul cu toporul si impuscaturile soldate cu o baie de sange la Munchen.

Statul polonez are obligatia sa ceara explicatii despre ceea ce s-a petrecut, o informare onesta, pentru ca toate acestea se desfasoara de cealalta parte a frontierei noastre”, a declarat sefa guvernului conservator polonez. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.