Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti România îndeplinește toate criteriile de securitate și nu este o țară de...

România îndeplinește toate criteriile de securitate și nu este o țară de risc în privința extremismului

DISTRIBUIȚI

 Florin Paslaru145368 – 22072016 –  Liderul Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Florin Pâslaru, a arătat că ”România îndeplinește toate criteriile de securitate și nu este o țară de risc în privința extremismului de niciun fel. În plus, România este un important partener al Statelor Unite în ceea ce priveşte abordarea ameninţărilor transnaţionale asimetrice, cum ar fi terorismul, crima-cibernetică, traficul ilegal de toate felurile. Tocmai de aceea, extinderea programului Visa Waiver, astfel încât românii să aibă același tratament ca ceilalți cetățeni europeni, este un obiectiv pe care țara noastră și l-a asumat în relația cu partenerii noștri americani”. Afirmația a fost făcută cu prilejul întrevederii pe care parlamentarul a avut-o cu membrii unei delegații a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de Jason Chaffetz, președintele Comisiei de Supraveghere și Reforma Guvernamentală a Camerei Reprezentanților.

Principalul subiect de pe agenda de discuții a fost dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și rolul extrem de important al diplomației parlamentare în atingerea acestui obiectiv: ”Trebuie să recunoaștem că atât Congresul, cât mai ales Camera Reprezentanților în special, au contribuit semnificativ, de-a lungul timpului, la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Grupul de prietenie cu România din Congresul american, dar și Grupul Pro-America din Parlamentul României au construit o linie deschisă de dialog, prin care și-a adus contribuția valoroasă la consolidarea parteneriatului nostru”, a spus Pâslaru.

În acest sens, cele două părți au avut în vedere identificarea unor variante de lucru pentru accelerarea discuțiilor în ceea ce privește liberalizarea sistemului de vize pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii.

Liderul Grupului parlamentar PSD a subliniat, în cadrul discuțiilor, că România rămâne un aliat de încredere al SUA în regiune și a salut recentele decizii luate la Summit-ul NATO de la Varșovia în ceea ce privește consolidarea Flancului Estic și pe cel Sudic al Alianței.

Din delegația Congresului SUA au mai făcut parte: Cynthia Lummis, Gary Palmer, Mark Walker, Jody Hice, Mark DeSaulnier, membri ai Comisiei de Supraveghere și Reformă Guvernamentală, Patrick Meehan, membru al Comisiei pentru Stabilirea Nivelului de Impozitare, Bruce Westerman, membru al Comisiei pentru Buget, Marlin Stutzman, Membru al Comisiei pentru Finanțe, Mike Quigley, membru al Comisiei Permanente de Control a Comunității de Informații și Reid Ribble, membru al Comisiei pentru Politică Externă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.