Acasă Externe SUA: FBI se implică în cazul morții gazetarului Pavel Seremet

SUA: FBI se implică în cazul morții gazetarului Pavel Seremet

DISTRIBUIȚI

 Pavel Seremet145344 – 21072016 – Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA acordă asistență autorităților ucrainene în investigarea uciderii jurnalistului Pavel Șeremet, se arata într-o declarație emisă miercuri de șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby. ”Ne alăturam guvernului ucrainean în ancheta completă și imparțială pentru a-i aduce în fața justiției pe făptași”, a declarat într-un comunicat Kirby. ”Suntem șocați și întristați de asasinarea jurnalistului de la Adevărul ucrainean, Pavel Șeremet, în explozia unei mașini la Kiev”, a remarcat reprezentantul Departamentului de Stat, adăugând că o astfel de crimă este inacceptabilă într-o societate liberă și democratică.

”Cetățeanul din Belarus, Pavel Șeremet a fost un exemplu pentru jurnaliștii din țară datorită atitudinii sale îndrăznețe și puternice, el a jucat un rol crucial în dezvoltarea democrației în Ucraina, subliniind problemele care sunt importante pentru societate, inclusiv corupția și sistemul de control”, se arata în mesajul Departamentului de Stat al SUA care și-a exprimat condoleanțe familiei și colegilor de la „Adevărul ucrainean”.

Jurnalistul Pavel Șeremet a murit în urma unei explozii de mașină. Autoturismul în care se afla jurnalistul a explodat în fața restaurantului McDonalds din Kiev. – sursa: deschide.mdPROMPT MEDIA

foto:publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.