Acasă Politic Vietnam: Premierii român și vietnamezi au discutat despre reluarea relațiilor de cooperare

Vietnam: Premierii român și vietnamezi au discutat despre reluarea relațiilor de cooperare

DISTRIBUIȚI

Ciolos - consultari Vietnam145160 – 12072016 –  Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit la Hanoi cu omologul său vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, cu care a discutat despre reluarea relaţiilor de cooperare româno-vietnameze, şeful Executivului român afirmând că cei peste 3.200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la acest obiectiv.

”Relaţiile noastre tradiţionale sunt recunoscute. Sunt 66 de ani de când România colaborează cu Republica Socialistă Vietnam şi dorim ca în continuare, în anii următori, să întărim aceste relaţii pe bază de prietenie, pornind de la pragmatism şi de la realism. Vietmanul cunoaşte o dezvoltare economică impresionantă în aceşti ultimi ani şi România doreşte ca Vietnamul să fie un partener privilegiat în această parte a Asiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne aflăm aici’”, a spus Dacian Cioloş în timpul convorbirilor oficiale cu delegaţia guvernului Republicii Socialiste Vietnam condusă de premierul Nguyen Xuan Phuc, citat de Mediafax.

Ulterior, cei doi premieri au susţinut o declaraţie comună de presă, Nguyen Xuan Phuc afirmând că pe planul comerţului, investiţiilor şi altor domenii, precum turismul şi educaţia, cele două ţări au decis să implementeze concluziile rezultate din recenta reuniune a Comisiei mixte pentru cooperare economică. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.