Acasă Opinii/Analize Zombii aleargă după Pokemoni

Zombii aleargă după Pokemoni

DISTRIBUIȚI

Editorial Sorin Roșca Stănescu – 145304 – 20072016 –  Ne apropiem, în pas accelerat, de civilizația zombi. De momentul în care, sub pretextul că li se oferă un joc captivant, oamenii pot fi îndreptați în orice direcție. Și în orice scop. Și pentru orice cauză. Pentru cine cunoaște cât de cât regulile acestui joc virtual, care a explodat, în acest an, în lumea întreagă, este ușor de înțeles de ce și cum este posibil ca zeci de mii, sute de mii sau milioane de oameni să fie trimiși, simultan, într-un punct fix al planetei. După care, se poate întâmpla orice.

Un lucru bun se poate transforma într-un lucru rău. La fel cum, uneori, din iubire, se ajunge la crimă. Prin ce ar putea fi nocivă o nouă aplicație din lumea virtuală, un nou joc extrem de popular? Prin ce a fost nocivă uluitoarea descoperire a aceluiași John Hanke care, în urmă cu zece ani, a lansat Google Earth? O aplicație care îți permite să vezi lumea din spațiu. Iar astăzi, să te plimbi, literalmente, pe starzile marilor orașe. Puțini știu, însă, că John Hanke a lucrat pentru  Guvernul Statelor Unite și că această aplicație, din 2005, este adaptată și utilizată de către armatele lumii. Unde este transformată, dintr-un splendid exercițiu virtual pe computer sau pe inofensiva tabletă, într-un instrument al morții programate.

Pokemon Go te trimite să capturezi și să ucizi jucăriile virtuale ale altora. Pentru a-ți mari numărul propriu de jucării. Și nici măcar nu este gratis. Face acest lucru pe bani. Și iată cum, astăzi, milioane de oameni aleargă ca lunaticii, ziua în amiaza mare, dar și noaptea, prin marile orașe, pentru ajunge la punctul de întâlnire cu Pokemonii. În câteva săptămâni, această cursă a devenit un sport mondial. Aparent, e bine. Oamenii cheltuie bani, se distrează într-o veselie și încă mai fac și mișcare.

Dar ce se va întâmpla când o inteligență malefică va trimite, în mod programat, zeci, sute sau milioane de oameni într-un punct, să spunem într-o uriașă piață publică din față unui guvern, aparent pentru a fugări Pokemoni. Și care, în realitate, acolo, în acel punct, vor exploda. Cum spuneam, orice lucru bun, dacă există oameni răi, se poate transforma într-o nenorocire.

Sursa: CorectNews –  http://www.corectnews.com/social/zombii-alearga-dupa-pokemoni

1 COMENTARIU

  1. Le stie ăsta, lușcăriasul trage a rău. Zombie e el care publică articole dubioase. Si meseria de jurnalist că cine îl plăteste cu puțini bani tot de zombie e, cine îl plăteste îi plătiți voi. Agentul kgb. Dacă se poate o omoară pe ficămea că ea e tânără si prinde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.