Acasă Sud-Est Braila Brăila: ANA la Brăila

Brăila: ANA la Brăila

DISTRIBUIȚI

 – 145702 – 12082016 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila, a fost prezentă, şi în acest an, alături de beneficiarii proiectului de tradiţie iniţiat de Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” din Brăila – ”Clubul de vacanţă”.

Atelierele ”Clubului de vacanţă” oferă copiilor oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, prin joc, cunoaştere, experiment şi dezvoltare personală – ca alternativă la comportamentele nedorite.

ANAReprezentanţii centrului au avut prilejul de a se afla în mijlocul copiilor pentru a transmite mesajul antidrog prin modalităţi adaptate specificului atelierului, informaţia fiind integrată prin intermediul tehnicilor nonformale de învăţare. Activităţile de prevenire a consumului de alcool şi tutun au fost adresate elevilor de gimnaziu din clasele I – IV şi s-au derulat în cadrul a 5 ateliere: Atelierul de croitorie, ”Quilling by Monica”, ”Vreau să fiu doctor”, ”Prinţi, prinţese şi castele” şi ”Handmade cu mărgeluţ. Au participat în total 77 de copii şi 17 cadre îndrumătoare.

Beneficiarii au participat cu entuziasm şi interes la dezbaterile iniţiate pe tematica abordată, stimulaţi şi de cadrul prietenos de desfăşurare a activităţilor, de modul de transmitere a informaţiilor, care a contribuit la sporirea creativităţii şi manifestării spiritului dezinvolt al copiilor. Aceste metode au avantajul de a dezvolta toate tipurile de competenţe (cunoştinţe şi mai ales abilităţi şi atitudini), sunt creative şi interactive, au caracter inovativ, participativ şi experimental.

Agenţia Naţională Antidrog apreciază interesul manifestat de elevi, care au ales modalităţi constructive şi active de petrecere a timpului destinat vacanţei de vară şi, totodată, prin intermediul lor, atrage atenţia şi semenilor cu care relaţionează asupra riscurilor majore la care se pot expune cei care decid să experimenteze o substanţă psihoactivă.  –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.