Acasă Centru Brasov Brașov: Marian Petrache: Niciodată partidele nu au fost mai epuizate ca acum

Brașov: Marian Petrache: Niciodată partidele nu au fost mai epuizate ca acum

DISTRIBUIȚI

PNL145925 – 29082016 –  Un PNL aflat la guvernare va finaliza cu succes un proces de fuziune început în 2014, cu PDL, și sunt convins că un PNL aflat la guvernare va reda încrederea românilor în clasa politică și în procesul de guvernare, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Marian Petrache, cu prilejul Ligii aleșilor locali, desfășurată în zilele de 26 și 27 august la Poiana Brașov.

”Niciodată românii nu au fost mai dezamăgiți ca astăzi de politică și de clasa politică. Este un risc major să mergi pe stradă și să oprești un cetățean și să îi spui că ești om politic și să vrei să vorbești despre politică. Un alt specific al acestor alegeri parlamentare îl reprezintă apariția unor noi partide, care e posibil să facă jocul formării guvernului. Din păcate, toate sunt pe partea dreaptă. Va trebui să fim foarte atenți la acest lucru. Și, ultimul element specific din punctual meu de vedere: Niciodată partidele nu au fost mai epuizate ca acum. Și PSD și PNL au fost la guvernare și, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin au dezamăgit. Ca niciodată, ducem lipsa liderilor-locomotivă. Aduceți-vă aminte de 1992, 1996. 2000, 2004, 2008, de ce s-a întâmplat în 2012. De data aceasta, alegerile le vom face altfel. Cred în șansa noastră de a forma guvernul, dar în același timp vă spun că vom fi la guvernare doar dacă fiecare membru, fiecare consilier local, fiecare consilier județean, fiecare primar, fiecare candidat la funcția de parlamentar își va face treaba acolo”, a subliniat Petrache, în contextual alegerilor care vor avea la finele acestui an.

Cu prilejul evenimentului de la Poiana Brașov a fost adoptată o rezoluție care cuprinde, printre altele, și unele puncte din programul de guvernare al PNL: Descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ teritorială, atribuțiile administrației locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcționarilor publici cu o creștere medie de 22% începând cu anul 2017, Statutul aleșilor locali, Codul incompatibilităților, salarizarea aleșilor locali și simplificarea procedurilor pentru creșterea gradului de atragere a fondurilor europene și pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.