Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Acorduri, promisiuni, subvenții

București: Acorduri, promisiuni, subvenții

DISTRIBUIȚI

 – 145492 – 01082016 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si  rectorii a cinci universitati din Capitala au semnat un accord – cadru de colaborare privind efectuarea stagiului de practica in cadrul programelor de studii universitare de licenţa şi master pentru maxim 40 de studenti pentru fiecare dintre universitati.

Este vorba de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, rectorul Universitatii de Arhirectura si Urbanism Ion Mincu, prof.dr.arh. Marian Moiceanu, rectorul Univesitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, acad. Ionel Sinescu, rectorul Academiei de Stiinte Economice, prof.univ.dr. Niculae Istudor, rectorul Universitatii Bucuresti, prof. univ. dr. Romita Iucu- Bumbu.

Gabriela Firea: ”Am fost mereu preocupata de situatia sistemului educational, calitatea acestuia se reflecta direct asupra vietii noastre, a tuturor. Imi doresc foarte mult ca aceasta colaborare sa functioneze, iar intalnirea de astazi este doar primul pas. Voi avea discutii cu rectorii tuturor universitatilor bucurestene. Am dorit sa discut in primul rand cu dumneavostra pentru ca Univeristatea Bucuresti, SNSPA si ASE au facultati de administratie publica, cu Universitatea de Medicina si Farmacie pentru ca primaria are in subordine 19 spitale, iar cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism pentru ca profesorii acesteia sunt membri in Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

foto_1De asemenea, Gabriela Firea a adaugat ca un astfel de program de internship realizat la nivelul Primariei poate fi extrem de folositor studentilor si ”ne va aduce avantaje si noua, intrucat suntem interesati sa atragem alaturi de noi tineri pasionati, energici, care sa doreasca sa se implice in administratia publica. Romania are nevoie de specialisti in administratie publica si nu doar la nivel central, cat mai ales la nivel local. Va asigur ca va voi intoarce vizita si va asigur ca am toata deschiderea.”

Documentele care stau la baza acordului stabilesc cadrul general in care se vor organiza şi desfaşura stagiile de practica pentru studenţi și masteranzi cu respectarea prevederilor legale.

Acordurile – cadru au fost incheiate pe o perioada de 3 ani, iar Primaria Municipiului Bucuresti va realiza planul de desfaşurare al practicii impreuna cu partenerii de practica, respectiv cele cinci universitati.

In cadrul intrevederii au fost discutate mai multe probleme cu care se confrunta cele cinci universitati, una dintre acestea fiind locurile insuficiente din caminele campusurilor universitare.

Gabriela Firea dat asigurari ca va promova un proiect prin care studentii care nu au loc in camine sa primeasca o subventie din partea Municipalitatii care sa acopere o parte din chirie.  Primarul Capitalei a precizat ca este vorba despre o solutie temporarea pana la construirea de noi camine. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.