Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Apelul Gabrielei Firea către Guvern

București: Apelul Gabrielei Firea către Guvern

DISTRIBUIȚI

gabriela firea146000 – 31082016 –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus un set de măsuri pentru consolidare locuințelor în caz de cutremur și face un apel către Guvern pentru a găsi soluții pentru proprietarii care refuză să-și părăsească locuințele. Firea dorește și înființarea unei entități care să se ocupe exclusiv de consolidarea clădirilor cu risc seismic: ”În sedința din septembrie voi supune la vot înființarea unei administrații. În această administrație toți angajații se vor concentra pe consolidare. Am găsit 13 milioane de lei în acest an, iar de la bugetul de stat 20 de milioane plus încă 4,5 milioane de lei. Am avut întâlniri cu Arafat și am stabilit mai multe măsuri comune. Sunt 774 de clădiri, 183 de clădiri care reprezintă seism seismic clasa întâi, 318 clasa a doua de risc și 94 clasa a treia. Imobilele au fost expertizate în perioada 1990 – 1996”

În ceea ce privește Centrul Vechi și Calea Victoriei,  Firea susține că va începe în regim de urgență consolidare în aceste zone.

Se va merge și la amendarea conform legii a proprietarilor pentru neprezentarea cadastrului aferent apartamentului, spațiului cu altă destinație, în 60 de zile de la notificare și la acționarea în instanță a proprietarilor care nu permit accesul în locuințe în faza de proiectare și sau execuție și obținerea unei ordonanțe prezidențiale”.

Referitor la consolidarea locuințelor cu locuitorii înăuntru, primarul general a declarat că ”se poate poate acest lucru, dar nu în cazul tuturor imobilelor. Depinde de soluția de consolidare stabilită prin proiect”. ”Voi merge și la Parlament cu propunerea de modificare. Sunt convinsă că vom găsi un răspuns bun și din partea Parlamentului pentru a modifica legislația. Este nevoie de un efort comun: Primăria Generală, Guvern, Parlament”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.