Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Firea caută soluții pentru Centrul Vechi

București: Firea caută soluții pentru Centrul Vechi

DISTRIBUIȚI

– 145679 – 10082016 – Întrucât Centrul istoric este un brand al Bucurestiului, una dintre cele mai importante zone turistice din Romania, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vreau sa fie gasita cea mai buna varianta pentru ca toate terasele din Centrul Vechi, dar si din restul Capitalei, sa functioneze legal, lucru care nu s-a putut intampla pana acum din cauza hatisului birocratic pe care trebuie sa il urmeze antreprenorii pentru a obtine autorizatia de functionare.  

Firea s-a intalnit miercuri, la sediul PMB, cu reprezentantii HORA (Organizatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania). Antreprenorii din Centrul Vechi sunt nemultumiti de faptul ca multi dintre agenții economici din Centrul Vechi funcționează fără autorizație, dintr-un motiv foarte simplu:  pentru a obtine o autorizatie de functionare, trebuie sa se adreseze atat PMB cat si Primariei Sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalitatile sunt extrem de greoaie.

Centrul-VechiComerciantii din Centrul Vechi nu intra sub incidenta unei singure autoritati, pentru ca Centrul Vechi este considerat zona protejata si astfel se raporteaza atat la PMB cat si la Primaria Sectorului 3. Circuitul birocratic al actelor administrative blochează astfel activitatea comercială, reprezentantii HORA atragand atentia asupra unui exemplu elocvent: pentru o terasa de 14 m2, a fost nevoie de 5 luni pentru a obtine o autorizatie.

 Primarul General Gabriela Firea a sustinut necesitatea crearii unui Comitet de lucru format din reprezentantii Politiilor locale de la PMB si de la Primariile de sector, ai Directiilor juridice ale tuturor acestor institutii, dar si oficiali ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Primarul General a convenit, impreuna cu reprezentantii antreprenorilor din Centrul Vechi, ca acest Comitet de lucru sa ii prezinte la sfarsitul lunii septembrie solutiile juste pentru deblocarea hatisului birocratic al obtinerii unei autorizatii de functionare si de uniformizare a procedurii de autorizare.

gabriela firea „Centrul vechi este una dintre cele mai importante atractii ale Capitalei! A venit momentul sa incetam cu birocratia, pentru a putea incepe , cu adevarat, sa ne ocupam de bunastarea orasului! Prin asta inteleg, in primul rand, ca Bucurestiul sa devina, in fiecare zi, un oras aproape de oameni si de nevoile lor, o Capitala care stie sa-si promoveze obiectivele turistice, si care, printr-o administratie eficienta, poate sa isi sporeasca veniturile tocmai din punerea in valoare a orasului!” a sustinut Gabriela Firea.

Organizatia HORA a sustinut ca este necesara o conditie unitara pentru toate primariile de sector, astfel ca acestea sa aiba o lista standard de acte solicitate pentru obtinerea autorizatiei de functionare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.