Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Licitatie internationala pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi pentru RATB

București: Licitatie internationala pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi pentru RATB

DISTRIBUIȚI

FireaFirea vrea semafoare inteligente – 145745 – 18082016 –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit ieri cu reprezentantii Politiei Rutiere, Administratiei Strazilor, RATB si ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, pentru a discuta strategia de implementare a sistemului de benzi unice pentru transportul public de persoane in Municipiul Bucuresti.

”Proiectul benzilor unice are la baza mai multe studii de trafic, realizate de specialisti atat din tara cat si din strainatate, studii care demonstreaza ca mai multe artere din Bucuresti se pot adapta acestui sistem, fara sa afecteze in mod negativ traficul. Avand in vedere ca pana in acest moment exista putine artere unde avem benzi unice, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza masinilor parcate ilegal, este necesara o coordonare clara cu Politia Rutiera, pentru reglementarea acestor situatii care au efecte asupra traficului. Traficul din Bucuresti se va degaja semnificativ daca va exista coordonare interinstitutionala”, a declarat Firea. Ea a subliniat ca, prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB, maxi-taxi, taxi sau alte vehicule care asigura transportul de persoane la nivelul Capitalei, scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare iar nivelul de poluare se reduce semnificativ.

Reprezentantii RATB au propus implementarea unui proiect pilot de benzi unice pentru 12 artere mari din Capitala, pe o suprafata de 20,5 km, prin care ar creste viteza de exploatare de la 13 km/ora la 20 km/ora.

Firea a subliniat ca proiectul de realizare de benzi unice trebuie coordonat si cu alte masuri de imbunatatire a transportului public in Bucuresti, cum ar fi semaforizarea inteligenta in intersectiile din Capitala.

In acest sens, Gabriela Firea a amintit ca Primaria Capitalei va organiza o licitatie internationala pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, in acest moment RATB fiind in faza de intocmire a caietului de sarcini.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea montarii in statiile RATB a unor sisteme electronice de informare prin care cetatenii sa cunoasca ora de sosire a mijloacelor de transport, pentru a creste nivelul de predictibilitate a acestora.

Edilul sef a amintit ca exista discutii avansate cu primariile de sector pentru identificarea unor suprafete de teren pe care sa se poata construi parcari de resedinta.

In cadrul intrevederii s-a mai abordat subiectul pistelor pentru biciclisti, propunandu-se in acest sens constituirea unui grup de lucru, format din specialisti ai Primariei Capitalei si ai primariilor de sector, care sa realizeze un plan coordonator de realizare a acestora, tinandu-se cont de Planul de Mobilitate Urbana dar si de proiectele deja cuprinse in PIDU. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.