Acasă Politic București: Limba română este cea mai mare sărbătoare a românilor, în fiecare...

București: Limba română este cea mai mare sărbătoare a românilor, în fiecare clipă şi oriunde în lume

DISTRIBUIȚI

Angel Tîlvăr145993 – 31082016 –  Sărbătorim astăzi limba română şi, mai mult decât atât, prin ea îi celebrăm pe toţi cei care simt, grăiesc şi trăiesc româneşte. Frumoasa şi bogata noastră limbă este nu doar unealtă esenţială de comunicare, ci şi legătură trainică de suflet, pecetluită de istoria, de tradiţiile şi de cultura pe care le împărtăşim.

Odată cu primele cuvinte, fiecare dintre noi desluşeşte şi deprinde o întreagă moştenire spirituală, un fel aparte de a vedea lumea.  Fiecare dintre noi şi toţi împreună învăţăm, prin cele mai simple propoziţii ori prin cele mai complexe construcţii literare ale limbii române, să ne definim ca indivizi şi ca naţiune.

Ziua Limbii Române nu este o sărbătoare ce poate fi circumscrisă unui spaţiu geografic ori unui moment istoric, căci ea transcende distanţele dintre noi şi alcătuieşte puntea de nezdruncinat dintre trecutul şi viitorul nostru, ca români.

Astăzi şi întotdeauna, avem bucuria, dar şi responsabilitatea de a folosi, de a păstra şi transmite această limbă a noastră, latină şi europeană, în toată curăţenia şi lumina ei, către generaţiile care vin. Aşa cum avem datoria de a o face cunoscută şi apreciată, ca şi contribuţie fundamentală a noastră la tezaurul cultural al umanităţii.

Limba română este cea mai mare sărbătoare a românilor, în fiecare clipă şi oriunde în lume. Să o onorăm aşa cum se cuvine! – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru delegat pentru Relația cu românii de pretutindeni. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.