Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă face obiectul unui dosar...

București: Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă face obiectul unui dosar penal

DISTRIBUIȚI

Robert Negoiță – 145599 – 04082016 – Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă face obiectul unui dosar penal, după ce Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor, având suspiciuni că teza este plagiată. Cauza se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, deşi inițial dosarul a fost deschis de Parchetul General după ce s-a autosesizat. Momentan, procurorii fac cercetări in rem, nefiind vizată o persoană.

Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă se află şi în cercetarea CNATDCU, autoritatea care stabileşte dacă o lucrare reprezintă sau nu un plagiat şi care cere ministrului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Robert Negoiţă (44 de ani) a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, iar teza sa,  cu lucrarea ”Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”. a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Primarul Sectorului 3 este acuzat că şi-ar fi plagiat cap-coadă lucrarea de doctorat. El ar fi copiat texte scrise de Nouriel Roubini, Mugur Isărescu, Cristian Păun, dar şi zeci de pagini de articole apărute în presă, scrie Digi24.ro.

Odată cu adoptarea, în 2011, a Legii Educaţiei promovate de Daniel Funeriu, a fost introdusă obligativitatea semnării unei ”Declaraţii pe proprie răspundere privind originalitatea conţinutului tezei de doctorat şi respectarea standardelor de calitate şi etică profesională”. O astfel de declaraţie trebuie să semneze atât doctorandul, cât şi profesorul care i-a coordonat teza. Prin declaraţia respectivă, Negoiţă s-a angajat că lucrarea este rezultatul propriilor activităţi şi realizări, nu conţine porţiuni plagiate, iar sursele bibliografice sunt indicate în teză şi părţile preluate din aceste surse sunt semnalate, în concordanţă cu legislaţia română şi convenţiile internaţionale privind dreptul de autor şi respectă standardele de calitate şi de etică profesională. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.