Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu Günther Hermann Oettinger, comisarul european...

București: Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu Günther Hermann Oettinger, comisarul european pentru economie digitală și societate informațională

DISTRIBUIȚI

 Dacian Ciolos145937 – 29082016 –  Premierul Dacian Cioloș a avut o întrevedere cu Günther Hermann Oettinger, comisarul european pentru economie digitală și societate informațională. Vizita comisarului a avut ca obiectiv general o mai bună cunoaștere a situației specifice a telecomunicațiilor din România  și a progresului făcut de țara noastră în atingerea obiectivelor Pieței Unice Digitale și Agendei Digitale.Discuțiile dintre șeful Executivului și comisarul european au vizat teme de interes comun pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum Piața Unică Digitală și securitatea cibernetică.

În cadrul Pieţei Unice Digitale, România urmărește mai multe linii orientate spre reducerea decalajului digital față de celelalte state europene, digitalizarea administrației publice și creșterea numărului de locuri de muncă din sectorul digital. De asemenea, țara noastră își propune stimularea investiţiilor în infrastructura de comunicaţii electronice și dezvoltarea sectorului de cercetare și inovare în IT.

Un alt subiect important discutat de cele două părți a fost siguranța și criminologia cibernetică, având în vedere că, în contextul regional actual, România poate juca un rol din ce în ce mai important în materie de securitate cibernetică pentru statele din vecinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.