Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Reglementările în domeniul străinilor, aliniate la directivele europene

București: Reglementările în domeniul străinilor, aliniate la directivele europene

DISTRIBUIȚI

 sezonieri145878 – 25082016 –  Guvernul a modificat și completat, prin ordonanță, o serie de acte normative în domeniul străinilor în ceea ce privește accesul lucrătorilor străini sezonieri și al celor detașați în cadrul aceleiași companii pe teritoriul României, asigurând astfel conformitatea cu legislația Uniunii Europene în domeniu și cu alte instrumente juridice cu caracter internațional la care statul român este parte.

 Ordonanța Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor și Legea nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările și completările ulterioare au fost modificate și completate în ședința de guvern de astăzi în conformitate cu prevederile Directivei 2014/36/UE privind condițiile de intrare și ședere a resortisanților țărilor terțe în scopul ocupării unui loc de muncă în calitate de lucrători sezonieri și cu Directiva 2014/66/UE privind condițiile de intrare și ședere a resortisanților țărilor terțe în contextul unui transfer în cadrul aceleiași companii.

Potrivit noilor reglementări, străinii angajați ai persoanelor juridice cu sediul în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori în Confederația Elvețiană, detașați în România pot desfășura activități în muncă pe teritoriul României cu condiția prezentării permisului de ședere în acel stat. –  PROMPT MEDIA

foto:wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.