Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tablete pentru polițiștii de teren

București: Tablete pentru polițiștii de teren

DISTRIBUIȚI

 politisti - tablete145778 – 19082016 – Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus implementarea unui pachet de dezvoltare instituțională care include inițierea unui proiect pilot de introducere a unor noi mijloace de comunicație rapidă tip tabletă pentru echipajele structurilor operative care acționează pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Demersul dotării cu tablete pentru echipajele de intervenție se dezvoltă în cadrul unui proiect care a fost evaluat si selectat pentru finanțare din fonduri europene, respectiv Fondul pentru Securitate Interna, componenta de Cooperare Polițienească (FSI Police), în anul 2013. Proiectul respectiv a fost ulterior introdus ca acțiune în Programul Național FSI, document aprobat de către Comisia Europeană în anul 2015.

Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat și rapid la bazele de date și vor putea introduce în sistem informații direct de la fața locului.

Astfel, verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă, existând posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor și imaginii celor verificați. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, crescând eficiența acțiunilor operative.

Proiectul pilot se va derula la nivelul Municipiului București și județelor Constanța și Brașov, urmând ca primele tablete să fie date în utilizarea structurilor de poliție până la sfârșitul acestui an.

Ulterior acestui pilot, se intenționează ca astfel de dispozitive să fie introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră Române.

În cadrul proiectului pilot, în valoare de aproximativ 512.000 euro, se vor achiziționa de către Inspectoratul General al Poliției Române un număr de 665 de tablete și se va dezvolta sistemul de interconectare și comunicare securizată între acestea. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.