Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: TAROM zboară lin: 6,3 milioane de euro pierdere în doar o...

București: TAROM zboară lin: 6,3 milioane de euro pierdere în doar o jumătate de an

DISTRIBUIȚI

 tarom145776 – 19082016 – TAROM a încheiat prima jumătate a acestui an cu pierderi de 28,6 milioane de lei, după ce, în cel de-al doilea trimestru pierderile operatorului aerian s-au redus la jumătate faţă de cele din primele trei luni.

”Bugetul de venituri şi cheltuieli prevedea, pentru aceeaşi perioadă (S1 – n.r.), o pierdere de 3,4 milioane RON. Pierderea de 49,9 milioane RON înregistrată la finalul primului trimestru a fost redusă la jumătate pe parcursul trimestrului II, astfel încât la finalul primului semestru pierderea totală este de 28,6 milioane RON. Trebuie spus că, în domeniul aviatic, primul trimestru al anului este cel mai slab şi că, în această perioadă, companiile aeriene înregistrează cele mai reduse venituri”, se precizează în comunicat. Pierderile neprevăzute au fost generate în special de problemele tehnice care au condus la anularea sau întârzierea anumitor curse, determinând astfel plata unor penalităţi neplănuite şi reducerea veniturilor, fapt care a avut un impact semnificativ asupra cifrelor finale.

”Performanţa slabă a fostei conduceri executive în perioada ianuarie – martie 2016 a avut de asemenea un impact negativ asupra rezultatelor financiare. De altfel, acesta a fost şi unul din motivele pentru care, în martie, Consiliul de Administraţie a decis să facă schimbări în echipa de management”.

În condiţiile în care a doua jumătate a anului este cea mai profitabilă în aviaţie, acoperind sezonul de vârf pe timpul verii şi luna decembrie, reprezentanţii operatorului aerian naţional estimează că, la finalul lui 2016, nivelul pierderilor nu va depăşi suma prevăzută în bugetul aprobat de guvern, respectiv 6,9 milioane de lei. – PROMPT MEDIA

foto:capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.