Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Trei milioane de euro pentru dotarea cabinetelor de asistenta medicala scolara...

București: Trei milioane de euro pentru dotarea cabinetelor de asistenta medicala scolara si de medicina dentara

DISTRIBUIȚI

 Firea  (1)145895 – 25082016 –  Consilierii generali ai Capitalei au aprobat in sedinta din data de 25 august proiectul de hotarare privind ”demararea Programului pentru dotarea si modernizarea cabinetelor de asistenta medicala scolara si de medicina dentara din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti”. Din totalul de 50 de consilieri generali, 36 au votat ‘pentru’ acest proiect, iar 13 consilieri ai USB au votat ‘impotriva’.

Gabriela Firea: ”Am initiat proiectul de hotarare pentru dotarea cabinetelor medicale scolare si a cabinetelor stomatologice din Capitala pentru ca situatia actuala e mult sub asteptarile parintilor care vor sa aiba garantia ca in gradinitele, scolile, liceele si universitatile din Capitala se poate asigura asistenta medicala eficienta si de calitate. Suma totala estimata pentru acest program este de circa trei milioane de euro”.

Totodata, Girea a declarat ca pentru cabinetele medicale scolare se va achizitiona aparatura de urgenta medicala, aparate pentru masurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, precum si completarea pieselor de mobilier, frigidere etc iar in cazul cabinetelor stomatologice scolare se vor achizitiona scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer conditionat, laptopuri, imprimante, etc. Edilul a mai explicat ca si in cazul cabinetelor medicale scolare si pentru cabinetele stomatologice se vor face reparatii curente, igienizari, dezinfectari, montare parchet.

Toate cele 447 de cabinete medicale scolare si cele 148 de cabinete stomatologice din scoli, gradinite si universitati vor fi dotate la nivel european. In Bucuresti sunt 245.209 de prescolari, scolari, elevi si studenti. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.