Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Ziua Delfinului

Constanța: Ziua Delfinului

DISTRIBUIȚI

– 145594 – 04082016 – Ziua Delfinului, o sărbătoare de tradiție la Mare Nostrum, va fi celebrată anul acesta pe 5 august, de la orele 10.00, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța – co-organizator al evenimentului.

delfin.Activitatea se va desfășura pe două secțiuni: un workshop, dedicat partenerilor din programul Monitorizarea și Conservarea Delfinilor din Marea Neagră și pentru publicul de toate vârstele, și o expoziție foto pe aleea spre Planetarium. Aici vizitatorii vor putea admira o expoziției foto cu imaginile cele mai reprezentative din acțiunile Mare Nostrum, derulate pe parcursul ultimilor ani. Obiectivul acestei expoziții foto este de a conștientiza oamenii cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, în special a Mării Negre.

În anul 2012, din ianuarie până în august, au eșuat 146 de delfini pe litoralul românesc, apoi numărul acestora a început să scadă – în 2013, 51; în 2014, 38; în 2015, 36, iar anul acesta – în aceeaşi perioadă, au fost deja 47 de eșuări. Multe exemplare au fost juvenile, care cad cel mai ușor pradă plaselor pescărești. De altfel, aceasta este principalul pericol la care sunt expuși delfinii din Marea Neagră, iar necropsiile efectuate în parteneriat cu ANSVA Constanța, Universitățile de Medicină Veterinară din București, Cluj și Brno-Cehia au certificat că decesul celor mai mulți a survenit în urma edemului pulmonar, pneumoniei și, doar în câteva cazuri, de traumatisme în regiunea craniană şi cea lombară precum şi parazitarea sinusurilor paraaortice, în special la marsuini. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.