Acasă Externe Italia: Cel puțin 247 de morți în urma cutremurului din Italia

Italia: Cel puțin 247 de morți în urma cutremurului din Italia

DISTRIBUIȚI

cutremur Italia 145866 – 25082016 –  Cutremurul care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puțin 247 de persoane, a declarat joi dimineața Protecția Civilă italiană, citată de agenția France Presse (AFP).

Noua evaluare a bilanțului victimelor a fost comunicată cu precizarea că acest cutremur, unul dintre cele cu consecințele cele mai tragice din ultimii ani din Italia, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio și 57 de decese în regiunea Marche. Autoritățile italiene susțin că nu pot estima numărul victimelor întrucât nu există o evidență clară a acestora, regiunea respectivă fiind una turistică.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 3.30 (1.30 GMT). Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

Potrivit Institutului Național de Vulcanologie și Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri fiind urmat de câteva zeci de replici mai mari de trei grade. Cutremurul a fost resimțit și la Roma. –  PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.