Acasă Externe Italia: Mii de persoane, inclusiv români, dorm în mașini

Italia: Mii de persoane, inclusiv români, dorm în mașini

DISTRIBUIȚI

 cutremur Italia145847 – 24082016 –  Un român aflat în Italia susține că în urma cutremurului de miercuri dimineața este haos în centrul ţării, în oraşele grav afectate. Mii de persoane, inclusiv români, dorm în maşini de teama unor replici. Iar din cauza străduţelor vechi, foarte înguste, autorităţile intervin cu dificultate printre dărâmături pentru a salva noi vieţi.

”L-am auzit azi dimineață în direct pe primarul localității Amatrice că e dramatic ce s-a întâmplat acolo, pentru că orașul practic nu mai există. Am primit mesaje de la diferite persoane din diverse localități. Mulți oameni dorm în mașini, prin parcări. Inclusiv români, foarte mulți români. Și în unele zone se ajunge foarte greu. În unele nu s-a ajuns deloc până acum. Pentru că sunt niște străduțe, sunt niște orășele medievale – ca să le spunem așa – unde străduțele nu permit accesul pompierilor, nu permit accesul ambulanțelor. Și tocmai din motivele astea se acționează foarte greu”. a afirmat Sergiu Balaban, un român stabilit în Italia, citat de B1TV.

”Ne-am trezit din somn și am rămas câteva secunde fără să gesticulăm, fără să scoatem vreun sunet. Pentru că nu ești pregătit pentru așa o experiență. Nu aș putea să compar cu nimic. Al doilea cutremur l-am simțit pe viu. Am auzit paharele ciocnindu-se. Am ieșit din casă. Toți vecinii erau pe stradă. Dar deși s-a simțit și aici foarte puternic cutremurul a fost mai liniște decât la Amtarice sau în Orcia”.

Un nou bilanț provizoriu arată că în urma cutremurului sunt 138 de morți și peste 100 de răniți. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.