Acasă Externe Italia: Prăpăd în Italia

Italia: Prăpăd în Italia

DISTRIBUIȚI

 cutremur Italia145829 – 24082016 –  Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs miercuri dimineata in centrul Italiei, langa Perugia, transmite Reuters, lasand in urma orase in ruina si fara electricitate. Potrivit serviciului de monitorizare geologica al Statelor Unite ale Americii (U.S. Geological Survey, USGS), seismul a fost inregistrat la ora locala 3.36 (4.36 ora Romaniei), in Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adancime de numai 10 km, considerata foarte mica.

Cutremurul a dus la prăbuşirea a numeroase clădiri în zona centrală muntoasă a ţării, iar numărul victimelor crește de la o oră la alta, relatează Reuters. Cel puțin 21 persoane au murit. Printre victime sunt și copii. Cutremurul a provocat mari probleme în mai multe oraşe şi sate dar nu pare să fi lovit zone foarte populate.  Cel mai afectate oraşe par să fie Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Luca Cari. El a precizat că elicopterele au fost trimise în zonele afectate de seism pentru a evalua pagubele. Primarul din Accumoli a spus că un număr de clădiri au fost grav afectate.

Primarul oraşului Amatrice a declarat că localitatea a suferit pagube extinse. ”Jumătate din oraş s-a dus. Sunt oameni sub dărâmături… A avut loc o alunecare de teren şi un pod s-ar putea prăbuşi”, a spus Sergio Pirozzi la RAI.

Cutremurul a provocat pagube în oraşe din trei regiuni – Umbria, Lazio şi Marche.

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia susţine că cutremurul a fost grav. ”A fost atât de puternic. Ni se părea că patul se mişcă prin cameră cu noi în el”, a declarat pentru Reuters Lina Mercantini din Ceselli.

În trei ore de după producerea cutremurului au avut loc 17 replici, cea mai puternică având magnitudinea 5,5, a anunţat biroul seismic italian.

Ultimul cutremur major care s-a produs în Italia a lovit oraşul L’Aquila în 2009, provocând moartea a peste 300 de persoane. –  PROMPT MEDIA

foto:capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.