Acasă Anchete Perchiziții la traficanții de arme din Bistrița și Mureș

Perchiziții la traficanții de arme din Bistrița și Mureș

DISTRIBUIȚI

– 145667 – 10082016 –  DIICOT face miercuri dimineața perchiziții la traficanţii de arme, în Bistriţa Năsăud şi Târgu Mureş, acţiunile având loc după dezvăluirile Sky News.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARomânia va fi investigată de UE în urma unor informații, printre care și o anchetă realizată de postul de televiziune britanic Sky News, care sugerează că un grup de persoane din țara noastră vinde arme obținute din Ucraina oricui dorește, inclusiv către Siria și către organizații teroriste precum ISIS.

Departamentul UE pentru Afaceri Externe a iniţiat o investigaţie pe baza informaţiilor conform cărora ţări est-europene, inclusiv România, ar exporta armament spre state din Orientul Mijlociu care alimentează părţile beligerante, inclusiv grupuri teroriste, din Siria şi Yemen, afirmă surse europene.

Verificăm informaţiile cuprinse în raportul publicat” de Reţeaua de Investigaţii Jurnalistice din Balcani (BIRN) şi de Proiectul de Monitorizare a Infracţionalităţii Organizate şi Corupţiei (OCCRP). Serviciul European pentru Activităţi Externe colectează deja informaţii despre armamentul descoperit în Siria şi Irak”, a declarat Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini.

Un alt funcţionar european a confirmat, sub protecţia anonimatului, că datele raportului despre exporturile de armament sunt verificate. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.