Acasă Opinii/Analize PNL ÎȘI CUMPĂRĂ GABLONȚURI

PNL ÎȘI CUMPĂRĂ GABLONȚURI

DISTRIBUIȚI
SORIN ROȘCA STĂNESCU
 SORIN ROȘCA STĂNESCU
SORIN ROȘCA STĂNESCU

Iată, s-a ajuns într-o situație fără precedent în istoria Partidului Național Liberal. Și asta chiar în condițiile în care a inițiat o fuziune cu un alt partid.  Cu PDL. Premiera constă în faptul că liderii acestei formațiuni politice, a doua din țară, au ajuns la concluzia că nu mai dispun de resurse umane în interior pentru a-și reînnoi garnitura de conducere. În aceste condiții, trebuie să își caute personalitățile în altă parte. Și astfel s-a ajuns la situația bizară în care PNL încearcă să promoveze oameni din Guvern. Și chiar îi testează în vederea acestui obiectiv. Rezultatul va fi catastrofal.

Primul lucru care ar trebui spus și reținut cu mare atenție de către liderii PNL este că acest al doilea partid al României, care încearcă să își adjudece dreapta românească, dispune de zeci de mii de persoane calificate, între care, cu certitudine, sunt mii și mii de oameni capabili să își asume diverse funcții de conducere. Și se vor găsi, cu certitudine, câțiva zeci de oameni care ar fi în stare să conducă, cu succes, acest partid. Printre aceștia există, firește, încă invizibil pentru oamenii cu ochelari de cal, și viitorul președinte al Partidului Național Liberal. A căuta oameni din afara partidului este bine, dar cu o singură condiție. Aceștia ar trebui să fie atrași pentru a deveni membri. Iar dacă unii dintre ei sunt înzestrați și se vor dovedi dedicați, atunci, firește, aceștia ar putea fi promovați, în viitor, și în funcții de conducere. A căuta însă, cu tot dinadinsul, conducători din afara partidului, lipsiți total de experiență politică, este o eroare capitală. Și care se va dovedi fatală.

În aceste zile, PNL face chiar mai mult. Își testează cei mai valoroși membri. Iar printre aceștia, iată o idee cu adevărat năstrușnică, urmează să fie testați și câțiva membri ai Guvernului Ciolos. Obiectivul este cel pe care l-am enunțat anterior. Și anume identificarea acelor personalități care ar putea constitui, în viitor, garnitura de conducere a partidului. Numai că eroarea este majoră. Cum ar putea testa partidul, cu sprijinul unor institute de cercetare de piață, diverse personalități în privința capacității lor de a deveni lideri? În niciun fel. Pentru că, pur și simplu, nu pot fi amestecate, în acest caz, merele cu perele. Una este să îi testezi pe cei mai de vază oameni ai partidului pentru a vedea în ce măsură ei se bucură de credibilitate în rândul cetățenilor și altă este să îi asociezi pe aceștia, într-un sondaj, cu oameni care, indiferent de calitățile sau defectele lor, nu s-au aflat niciodată în postura de a acționa în calitate de activiști ai partidului. Deci, cum ar putea cetățenii chestionați să răspundă în cazul unui minstru X, din Guvernul Cioloș? În niciun fel. Cetățenii se pot pronunța doar în raport cu prestația acestuia ca ministru. În niciun caz nu își pot spune părerea despre calitățile acestuia de activist politic.

Acest test este o diversiune. Chiar și ideea de a aduce oameni din afara partidului, pentru a-i plasa la vârf fără să aibă pregătirea și experiența necesare, este tot o diversiune. Iar a-i identifica tocmai în Guvernul Cioloș este o diversiune și mai mare. Un guvern care a dezamăgit. Și care, până la finele mandatului său, va fi total și unanim dezavuat de populație. Încercând să plaseze, la vârf, asemenea oameni, PNL se sinucide.

Cam asta se întâmplă acum. Și de ce se întâmplă? Vorbim acum de diversiunea diversiunilor. Pentru că domnul Vasile Blaga se cramponează de conducere. Vrea să rămână în funcție cât mai mult timp. Pentru a pregăti asaltul final al fostului PDL asupara fostului PNL. Pentru a desăvârși acțiunea de canibalizare. Și cum ar putea rezista el mai bine la vârf decât aducând, în jurul său, în eșaloanele secunde, cât mai mulți incompetenți. Adică venetici.

Atunci când își pune zorzoane, PNL are de ales. Face recurs la istoria sa și face apel la valorile reale din interiorul partidului și atunci se împodobește cu bijuterii. Sau face ceea ce face acum. Adică alege gablonțuri. Înzorzonat cu gablonțuri de sus până jos, PNL se va retrage, rușinos, în anticamera vieții politice. Se sinucide, sub ochii noștri, ultimul partid istoric care a supraviețuit și comunismului și sfertului de veac postcomunist. – Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/pnl-isi-cumpara-gablonturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.