Acasă Economie Preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare: Băncile locale ar trebui să...

Preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare: Băncile locale ar trebui să preia modelul din Vest şi să ofere credite cu dobândă fixă pe perioade mai lungi

DISTRIBUIȚI

– 145639 – 08082016 – Majorarea avansului la credite ipotecare a fost o mişcare publicitară din partea băncilor, dar în perioada următoare avansurile vor reveni la un nivel echilibrat, care să permită consumatorilor să se împrumute, crede Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, citat de Mediafax.prima casaMajorarea avansului a fost doar o mişcare publicitară, menită să creeze spaimă că nu se vor mai putea împrumuta, şi ea va dura puţin. Băncile trebuie să crediteze şi pentru asta trebuie să ofere produse cu un avans care să poată fi acoperit de clienţi„, a spus Alin Iacob.

În opinia lui, un factor care a dus la majorarea avansului a fost faptul că băncile creditau ipotecar aproape exclusiv prin Prima casă, cu avans de 5%.

„Românii au printre cele mai mici salarii din UE totuşi. A fost o sperietoare mediatică şi acum lucrurile se întorc la normal”, a explicat Iacob.

Potrivit acestuia, băncile locale ar trebui să preia modelul din Vest şi să ofere credite cu dobândă fixă pe perioade mai lungi, profitând de nivelul mic al Robor, dar în prezent sunt puţine oferte de acest tip pe piaţă. În medie, marjele la credite ipotecare sunt undeva la 3%, pe un trend de scădere faţă de acum un an. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.