Acasă Externe Agenda Europeana Rep. Moldova: Îndemn la consens

Rep. Moldova: Îndemn la consens

DISTRIBUIȚI

 145595 – 04082016 – Premierul Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip, a lansat un apel de consolidare a întregii societăți în sprijinul proiectului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană în care se adresează atât societății civile dar și forțelor politice să-și consolideze puterile pentru a avea o idee națională în acest sens. 

În apelul său, Filip menționează că reprezentanții societății civile au contribuit și prin spiritul lor critic la îndeplinirea obiectivelor din Foaia de Parcurs, ”au pus presiunea necesară pentru a ne mobiliza să recâștigăm încrederea partenerilor externi față de Republica Moldova. Eu sper că în această perioadă am reușit prin fapte să vă dovedesc buna mea credință și concentrarea pe rezultate concrete pentru țară. Am înțeles că există o singură direcție: fapte în beneficiul cetățenilor, fapte în raporturile cu societatea civilă și fapte în dialogul cu partenerii externi. Și iată că suntem pe punctul de a reface, la un nivel poate mai înalt, susținerea pentru Moldova, la nivel regional, european și internațional. Dar, în acest moment drumul nostru nu se termină, ci suntem în fața unui nou început”.

pavel-filip-moldovaPrim-ministrul mai spune că societatea Republicii Moldova este divizată, ”pe diferite vederi politice și geopolitice, de interese ascunse și de decalaje crescânde în nivelul de trai al oamenilor. Iată de ce, consider că avem nevoie de o idee națională, care să ne unească pe toți, să ne asigure perspectiva de a depăși divirgențele, să ne arate clar ce avem de făcut în următorii ani pentru a construi o Moldovă prosperă și stabilă. O țară care să depășească handicapurile de dezvoltare, să modernizăm instituțiile statului și serviciile publice și să asigurăm un trai la standarde civilizate pentru fiecare om și fiecare familie. Acest proiect de țară poate fi doar unul – integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova! Aceasta este explicația pentru care Guvernul are la baza programului său de activitate Acordul de Asociere RM – UE”. – sursa: Deschide.md–  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.