Acasă Economie Rep. Moldova: Plan româno – moldovenesc privind cooperarea în Energie

Rep. Moldova: Plan româno – moldovenesc privind cooperarea în Energie

DISTRIBUIȚI

romania - moldova145888 – 25082016 –  Aspectele colaborării bilaterale în domeniul energetic, implementarea proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România au fost discutate joi, 25 august, la Chișinău de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, cu ministrul Energiei al României, Victor Vlad Grigorescu, anunță Deschide.md.

În cadrul discuțiilor, Octavian Calmîc și Victor Grigorescu au apreciat evoluțiile din ultima perioadă de timp în direcția respectivă, în special după reuniunile Grupului comun de lucru în domeniul energiei din cadrul Comisiei interguvernamentale România – Republica Moldova, când au fost stabilite obiective concrete de implementare a proiectelor de interconexiune.

În context, cei doi miniștri au menționat că un pas important în realizarea celor două proiecte de interconexiune este semnarea acordurilor de cooperare între Moldelectrica și Transelectrica în domeniul energiei electrice, care presupune lucrări de investiții pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii în sectorul energiei electrice din Republica Moldova, acordarea de asistență tehnică prin punerea la dispoziție de experți și specialiști de înaltă calificare, precum și dintre companiile Transgaz S.A. și Vestmoldtransgaz în domeniul interconectării de gaze naturale.

Miniștrii Octavian Calmîc și Victor Grigorescu au convenit ca în timpul apropiat să fie elaborat un plan comun, care ar include mai multe activități bilaterale de cooperare în domeniul energetic, inclusiv prin inițierea unor proiecte investiționale în sistemul energetic al Republicii Moldova cu participarea companiilor din România. Ministrul Grigorescu a menționat că România va susține eforturile Republicii Moldova în modernizarea și crearea unui sistem energetic eficient, care să corespundă standardelor europene.

La întrevedere au participat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, și Sorana Baciu, secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri al României. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.