Acasă Economie Vaslui: Încă o rețea infracţională destructurată de poliţiştii de frontieră

Vaslui: Încă o rețea infracţională destructurată de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

 perchezitii_91719500145997 – 31082016 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galați, Vaslui şi Iaşi, pentru destructurarea unei reţele specializate în traficul ilegal cu produse accizabile.

Șapte cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă în formă continuată, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În urma percheziţiilor efectuate la membrii grupării au fost ridicate în vederea confiscării importante sume de bani, 10 telefoane şi cartele SIM, peste 1.600 pachete de ţigări de diferite mărci, precum şi alte bunuri şi înscrisuri utile cauzei.

La 30 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, au efectuat 11 percheziţii domiciliare (șapte în municipiul Bârlad, două

în localitatea Berezeni, una în oraşul Bereşti şi una în municipiul Iaşi) pentru destructurarea unei reţele infracţionale care avea preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun.

În perioada februarie – august 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul structurilor operative din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au documentat activitatea infracţională a membrilor reţelei, stabilind că persoanele în cauză erau implicate prin diferite forme de participaţie în colectarea, depozitarea şi revânzarea ţigaretelor de contrabandă, obţinând astfel, ilicit, beneficii financiare.

Astfel, doi dintre membrii reţelei derulau operaţiuni de colectare/achiziţionare a ţigărilor şi alți cinci membri desfăşurau activităţi de recomercializare a ţigărilor de contrabandă, fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize şi TVA, în sistem en – gross şi en-detail, în zona pieţei agroalimentare din municipiul Bârlad, pe raza localităţii Berezeni, judeţul Vaslui şi pe raza oraşului Bereşti, județul Galaţi.

Pe timpul cercetărilor a rezultat faptul că membrii reţelei au dovedit atenţie autoprotectivă sporită, în sensul că de cele mai multe ori se deplasau cu autoturisme taxi, depozitau ţigările la alte locaţii decât domiciliile lor, achiziţionau în perioade scurte de timp cantităţi relativ mici de ţigări provenite din contrabandă, activitatea de distribuţie pe piaţa neagră era extrem de rapidă, urmărind astfel obţinerea de profituri în timp scurt şi reducerea riscului de a fi depistaţi de organele judiciare. În urma cercetărilor desfăşurate s-a conturat suspiciunea rezonabilă că în perioada februarie – august 2016, membrii grupării au preluat/deţinut/vândut cel puţin cantitatea de 36.000 pachete cu ţigări provenite din contrabandă.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de 98.720 lei, 1.629 pachete ţigări (32.580 ţigarete) de mărci diferite, de provenienţă R. Moldova şi duty-free, în valoare de 7.330 lei, 130 cutii articole pirotehnice, 10 telefoane, 10 SIM-uri şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

Totodată, poliţiştii de frontieră vasluieni au pus în aplicare un număr de 23 mandate aducere la audieri, la sediul S.T.P.F.Vaslui,  pentru continuarea cercetărilor, emise de către ofiţerul de poliţie judiciară care instrumentează cauza.

Șapte cetăţeni români sunt cercetaţi, in prezent, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă continuată, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă în formă continuată. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.