Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti VIG preia AXA

VIG preia AXA

DISTRIBUIȚI

 axa145527 – 02082016  –  Vienna Insurance Group (VIG), acționarul majoritar al Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață, a bătut palma cu AXA, cea mai mare firmă de asigurări de viață din lume, pentru preluarea afacerii locale a francezilor, au arătat, pentru Profit.ro, mai multe surse din piață. Ca și în cazul tranzacției eșuate cu Astra Asigurări, cel care va plăti va fi vânzătorul, care se angajează la o majorare de capital de circa 30 de milioane de euro, bani ce  vor ajunge în conturile firmei prin care VIG va face preluarea.

Anunțul oficial privind înțelegerea dintre cei doi asigurători ar urma să fie făcut până la finalul acestei săptămâni. VIG și Axa au realizat mai multe tranzacții comune în Europa Centrală și de Sud Est. Cel mai recent, austriecii au preluat afacerile francezilor din Ungaria și Cehia.

Mai mult, firma dezvoltată de AXA în România a fost construită pe bazele fostei Omniasig Life, preluată chiar de la VIG, la acea vreme proaspăt acționar majoritar al grupului Omniasig. Suma ar urma să fie de aproximativ 30 de milioane de euro. Majorarea de capital este necesară pentru a acoperi riscurile generate de eventuale închideri anticipate ale contractelor pe care le dețin clienții AXA. Societatea are un portofoliu format din contracte de valori foarte ridicate. Înțelegerea dintre VIG și AXA nu este încă avizată de ASF sau de Consiliul Concurenței. Portofoliul Axa este format din polițe pe termen lung și foarte lung, asigurări de viață cu componentă investițională la care clienții contribuie cu sume semnificative. În acest context, o eventuală despăgubire anticipată a clienților ar presupune costuri semnificative. La jumătatea anului trecut, Axa mai avea încă un portofoliu format din circa 20.000 – 25.000 de polițe.

VIG este cel mai mare acționar din piața asigurărilor din România. Austriecii dețin, prin Omniasig și Asirom, aproximativ 22% din piața asigurărilor. Celor două li se adaugă portofoliul BCR Asigurări de Viață, societate legată direct de relația cu banca cu același nume, prin intermediul căreia își desfășoară aproape toate subscrierile. În total, VIG controlează în acest moment în jur de un sfert din piață. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.