Acasă Sud-Est Braila Vrancea: Tupeistul Bunea Stancu, din nou liber

Vrancea: Tupeistul Bunea Stancu, din nou liber

DISTRIBUIȚI

 – 145681 – 11082016 – Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu, va fi eliberat din Penitenciarul Focşani. Judecătorii au decis, miercuri, eliberarea condiționată a acestuia, după un an și trei luni de când fusese dus după gratii.

bunea_stancuFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost condamnat definitiv în aprilie 2015 la trei ani de închisoare, pentru fapte de corupţie, în dosarul ”Mită la PSD”, fiind acuzat că în 2009 şi-a folosit autoritatea şi influenţa în calitate de lider al organizaţiei judeţene PSD Brăila ca să obţină un milion de euro de la Ioan Niculaie, încălcând legea finanţării partidelor politice. Suma respectivă urma să fie folosită pentru susţinerea candidatului PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană, informează news.ro.

În vara anului trecut, Bunea Stancu a fost trimis în judecată într-un alt dosar privind finanţarea ilegală a unor cluburi sportive, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese în formă continuată, alături directorul economic al CJ Brăila de la vremea respectivă, Alina Rusu.

Fostul şef al CJ Brăila mai are încă un dosar în care a fost trimis în judecată, în care este acuzat de favorizarea unor firme la licitaţii privind atribuirea unor lucrări, cu un prejudiciu de aproape trei milioane de lei. Între timp, firma baronului și-a continuat activitatea, câștigând câteva contracte cu statul. Concivia SA modernizează, de exemplu, Palatul de Justiție. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.