Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Bogdan Olteanu nu are voie să ia legătura cu părinții și...

București: Bogdan Olteanu nu are voie să ia legătura cu părinții și soți

DISTRIBUIȚI

 Bogdan Olteanu146078 – 05092016 –   Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influență, nu are voie să-și contacteze direct sau indirect părinții și soția. Asta pentru că Eaterina și Dănuț Olteanu, părinții lui Bogdan Olteanu, se află pe lista martorilor care urmează să fie audiați în dosar.

 După cum se știe, l-a plasat pe Bogdan Olteanu în arest la domiciliu, respingând astfel solicitarea DNA de prelungire a arestului preventiv. Bogdan Olteanu a fost reținut la sfârșitul lunii iulie, sub acuzația că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Minuta ÎCCJ: Admite contestaţia formulată de inculpatul Olteanu Bogdan împotriva încheierii nr.828 din data de 22 august 2016, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.2866/1/2016. Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând: În baza art. 242 alin.2 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Olteanu Bogdan cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 25 de zile, începând cu data de 01.09.2016 până la data de 25.09.2016 inclusiv, măsură preventivă constând în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul în care locuieşte în fapt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul Olteanu Bogdan are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză – Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate – Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul. În baza art.221 alin.4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului Olteanu Bogdan că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obliga?iilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Olteanu Bogdan , de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.10/U din 11 august 2016 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul unde locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.221 alin.8 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.