Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Consiliul Concurenței: ASF are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA

București: Consiliul Concurenței: ASF are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA

DISTRIBUIȚI
consiliul-concurentei

consiliul-concurentei146075 – 05092016 –   Consiliul Concurenței precizează într-un răspuns către Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA, dar cu toate acestea tarifele RCA pentru transportatorii rutieri au crescut de la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 și, în pofida sesizărilor și dialogului cu autorități și asigurători, asigurarea RCA pentru camioane a ajuns să coste peste 22.000 lei la clasa B0 după iulie 2016.

De ce ASF nu folosește aceste pârghii? Cine verifică dacă ASF își face treaba sau nu? Și dacă nu și-o face cine ia măsuri? România, sat fără câini!

Este regretabil că în loc ca autoritățile să fie parteneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România, sprijină punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrifică dezvoltarea economică a României. Prejudiciul creat în acest mod pare să nu fie de interes pentru autorități și politicienii actuali deopotrivă, deoarece nota de plată va veni în primul rând firmelor cu capital românesc și altor politicieni aleși și autorități desemnate, care, chiar dacă vor fi reprezentate de aceeași oameni, vor găsi explicații de ce nu au acționat la timp. Se confirmă astfel încă o dată că România a derapat serios de la valorile democratice și că mediul politic ”ales” nu reprezintă interesele mediului de afaceri în general și ale cetățenilor, ci creează sisteme de oprimare economică ale agenților economici spre profitul uriaș ai unor prieteni, probabil finanțatori, prejudiciind România de o dezvoltare economică normală.

”Solicităm Parlamentului României să verifice dacă ASF și-a îndeplinit rolul de autoritate de supraveghere! Solicităm intervenția de urgență a Guvernului României, înainte ca lipsa de măsuri din partea ASF în privința situației RCA să conducă la situații nefaste, ireversibile!”, se arată într-un comunicat al UNTR. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.