Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ENGIE Romania, surprins și profund preocupat de insolvența ELCEN

București: ENGIE Romania, surprins și profund preocupat de insolvența ELCEN

DISTRIBUIȚI

engie-romania146514 – 26092016 –  ENGIE Romania, grup energetic care deţine Distrigaz Sud Reţele, prestator al serviciului de distribuţie a gazelor naturale către Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), a luat act, cu surprindere şi profundă preocupare, de decizia Consiliului de Administraţie al ELCEN de a iniţia procedura de insolvenţă a companiei.

Această decizie, luată fără consultarea tuturor părţilor implicate, va avea consecinţe negative asupra situaţiei financiare a Distrigaz Sud Reţele, periclitând realizarea  investiţiilor  necesare exploatării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului Bucureşti, cât şi al întregii zone operate de companie. Valoarea totală a datoriilor exigibile acumulate de ELCEN faţă de Distrigaz Sud Reţele se cifrează în prezent la 155 milioane de lei şi vor creşte semnificativ pe durata sezonului rece.

Pe întreaga durată a relaţiei contractuale, Distrigaz Sud Reţele şi-a dovedit, în repetate rânduri, disponibilitatea pentru dialog şi pentru identificarea unor soluţii viabile, cum ar fi reeşalonarea datoriilor ELCEN coroborată cu finanţarea acestora de către acţionarul său majoritar. In plus, în ciuda acumulării unor creanţe importante, Distrigaz Sud Reţele a adoptat în permanenţă o atitudine constructivă şi responsabilă, găsind soluţii care să nu aibă nicio consecinţă negativă asupra alimentarii cu apă caldă şi caldură a clienţilor RADET.

Singura soluţie durabilă menită să evite falimentul ELCEN şi RADET şi să garanteze, pe termen lung, aprovizionarea cu apa caldă şi caldură a locuitorilor din Bucureşti consistă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

ENGIE Romania face din nou apel la autorităţile competente pentru ca, împreună, să implementăm această soluţie şi astfel să nu fie afectată încrederea acordată de Grupul ENGIE sectorului energetic din România, încredere care s-a tradus prin investiţii de circa un miliard de euro de la privatizarea Distrigaz Sud până în prezent. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.