Acasă Politic București: Femeile din Parlament, mai active decât bărbații

București: Femeile din Parlament, mai active decât bărbații

DISTRIBUIȚI

Cornelia Negruţ146084 – 06092016 –  Deputatul ALDE Cornelia Negruţ ocupă locul al cincilea în clasamentul femeilor parlamentar din Camera Deputaţilor, dat publicităţii zilele trecute. Potrivit ultimei ediţii a Indicelui Activităţii Parlamentare (IAP), parlamentarul maramureşean şi-a menţinut poziţia de top în clasamentul reprezentantelor sexului frumos din Camera Deputaţilor, graţie activităţii sale laborioase din acest mandat de deputat. Acest rezultat conferă Corneliei Negruţ statutul de cel mai activ deputat din cadrul Grupului parlamentar al ALDE.

Potrivit raportului menţionat, femeile din Parlamentul României s-au dovedit a fi cu peste 31,5% mai active decât bărbaţii în prezenta legislatură. Astfel, procentul IAP-ului acestora este de 59,98, faţă de cel al colegilor bărbaţi, de doar 45,58. Cele 56 de deputate s-au dovedit a fi cu 18,76% mai active decât cei 360 de deputaţi, iar cele 13 senatoare sunt cu 99,03% mai active decât cei 166 de senatori.

IAP, la nivel individual, este un indice cantitativ. Cea mai mare pondere în alcătuirea sa o au iniţiativele legislative (în proporţie de 30%), urmat de luările de cuvânt (25%), declaraţiile politice (20%), întrebări şi interpelări (15%) şi moţiuni (10%). În unele cazuri, valoarea foarte mare a IAP este rezultatul numărului mare de luări de cuvânt al liderilor de grup, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Cameră sau Senat, prin natura funcţiei deţinute. Din această perspectivă, prezenţa Corneliei Negruţ pe locul 5 în topul femeilor din Camera Deputaţilor este cu atât mai meritoriu.

”IAP este un instrument util pentru a atrage atenţia asupra activităţii depuse de aleşii poporului în Parlamentul României. Dintre cei 514 deputaţi şi senatori rămaşi în prezent în funcţie, din cei 595 demnitari aleşi iniţial, doar 1 din 7 parlamentari este femeie. Cu toate acestea, femeile s-au dovedit a fi cu peste 31,5% mai active decât bărbaţii, fapt ce impune, fără îndoială, creşterea prezenţei acestora pe listele electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie”, declară parlamentarul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.